Abiznis

NACIONALNI DAN NA EXPO-U: Crna Gora – zemlja velikih mogućnosti

Danas kada Crna Gora slavi devet godina nezavisnosti, raduje me da sam u Italiji i da ovdje promovišemo naše vrijednosti, rekao je predsjednik Filip Vujanović, otvarajući, u Milanu, Nacionalni dan Crne Gore na planetarnoj izložbi EXPO 2015. Vujanović je istakao da je učešće na EXPO-u, sa preko 150 zemalja, jedinstvena prilika da Crnu Goru predstavimo kao malu zemlju velikih mogućnosti, koja investitorima pruža dobar ambijent za ulaganje u mnogim oblastima.
NACIONALNI DAN NA EXPO-U: Crna Gora – zemlja velikih mogućnosti
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je Crna Gora posvećena harmoniji, kroz odnose u prirodi, skladu prirode i čovjeka.

“Sve ovo Crna Gora ima zahvaljujući izuzetnom geografskom položaju. Položaju koji joj je obezbijedio ljepotu prirode ali i vanredno vrijednu kulturnu baštinu  jer je pozicijom raskrsnice puteva istoka i zapada, Mediterana i Centralne Evrope u dugoj i bogatoj istoriji dobila riznicu kulture sa sadržajima ilirske, grčke, rimske, vizantijske, islamske i slovenske civilizacije”, kazao je Vujanović.

Paskvino: Veze dvije zemlje su čvrste, istorijskeslikia

Odajući priznanje Italiji na “perfektnoj organizaciji” Svjetske izložbe, Vujanović je istakao i odlične odnose dvije zemlje.

“Pozivamo Italiju da usmjeri saradnju u smjeru naše želje da ovu zemlju doživljavamo kao strateškog partnera. Voljeli bi da unaprijedimo saradnju i u državnim projektima, prije svega evropskim i evroatlanskim integracijama. Danas, kada Crna Gora slavi devet godina nezavisnosti, raduje me da sam u Italiji i da ovdje promovišemo naše vrijednosti”, rekao je Vujanović.milanokaradaglic

Generalni komesar izložbe, Bruno Antonio Paskvino, poručio je da smo, pored privlačenja stranih investicija, napravili veliki uspjeh na polju integracija. Pozvao je italijanske investiture da i dalje ulažu u našu zemlju.

“Crna Gora  je zemlja velikih mogućnosti. Postigli ste puno u krucijalnim sektorima i napravili veliki uspjeh na polju integracija. Veze naše dvije države su čvrste, istorijske. Italija je drugi po redu strani ulagač u vašu državu i mi ćemo i dalje biti vaši strateški partneri”, kazao je Paskvino.Paskvino: Veze dvije zemlje su čvrste, istorijske

Crna Gora, na izložbi Expo Milano 2015, sa Albanijom, Alžirom, Egiptom,Grčkom, Libanom, Maltom, San Marinom, Srbijom i Tunisom, učestvuje u Biomediteranskom klasteru koji se tiče teme zdravlja, harmonije i ljepote. Uz moto "Mala zemlja velikih mogućnosati", crnogorski paviljon će u šestomjesečnom periodu predstaviti našu zemlju kao destinaciju čija je odlika spajanje zdrave organske hrane sa principom ekološke održivosti, kao zemlju koju vrijedi posjetiti i državu koja je atratktivna za investiranje.

U crnogorskoj delegaciji, uz predsjednika Vujanovića, su i ministri Branimir Gvozdenović i Sanja Vlahović, predsjednici opština Budva, Bar i Žabljak, ambasador Crne Gore u Sloveniji Miomir Mugoša, kao i brojni crnogorski privrednici.

Na otvaranju Nacionalnog dana Crne Gore na EXPO-u, Miloš Karadaglić održao je koncert klasične gitare u Konferencijskom centru, a poslijepodne će nastupiti Vladimir Maraš i njegov bend.

Crnogorska delegacija posjetila je danas i italijanski paviljon na EXPO 2015.

.
rtcg.me
Portal Analitika