Region

Dubrovnik pod policijskom opsadom, uhapšeno više dilera droge

Jutros je u Dubrovniku započet nastavak akcije "Gladius", čiji je cilj razbijanje organizovanog lanca preprodaje narkotika, navode izvori iz vrha hrvatske policije, a prenosi "Dubrovački vjesnik".
Dubrovnik pod policijskom opsadom, uhapšeno više dilera droge
Portal AnalitikaIzvor

Prema dosadašnjim informacijama, razbijena je organizovana kriminalna grupa koja se duže vrijeme bavila nabavkom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima hrvatska policija sprovodi pod nadzorom USKOK-a (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta), a prema prvim informacijama članovi osumnjičene organizacije drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine, i zatim je preprodavali na dubrovačkom području.

Policija je od ranih jutarnjih časova počela sa pretraživanjem dubrovačkih kafića, stanova, čak je i jedan brod bio pretresen. Tom prilikom uhapšeno je nekoliko pripadnika kriminalne grupe, koja broji desetak članova, prema informacijama iz tužilaštva Hrvatske.

Paralelno s akcijom na dubrovačkom području policija je otkrila narko lanac i u susjednoj Bosni i Hercegovini, u akciji "Maska".

Prema do sada dostupnim informacijama, u policijskoj akciji kodnog imena "Gladius 3" privedeno je petoro osumnjičenih. Pri pretresu kafića "Whats up", uhapšeni su stari policijski znanci, Ana Perović, Antonio Miljević, konobar u kafiću, Tomislav Zucalo, te Alen Perišić, vlasnik pomenutog kafića  Identitet pete osobe zasad nije poznat.

Prilikom pretresa izletničkog broda "Jug" policija je dovela trenirane pse, koji su otkrili skrivene tablete amfetamina.

Na izlazima iz Dubrovnika vozače su čekali specijalci sa dugim cijevima. Specijalne jedinice policije uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država gdje su na meti dileri kokaina, i sintetičkog amfetamina.

Akciju kodnog imena "Maska" od ranih jutarnjih sati sprovode i policajci MUP-a Republike Srpske u Banjaluci i Trebinju, javlja Klix.ba.

Operacija je koordinisana iz štaba u Dubrovniku, a rezultirala je zapljenom 376 kilograma marihuane, 523 grama heroina i nekoliko desetina stabljika kanabisa. Uz to, policija je zaplijenila sedam pištolja, jednu pušku, devet ručnih bombi, dva samostrjela, 4.350 komada razne municije i čak 22,2 kg plastičnog eksploziva, prenosi "Dubrovački vjesnik".

Izvor: blic.rs

Portal Analitika