Region/Svijet

U toku policijska akcija u Hrvatskoj i BiH

Na područjima centara javne bezbjednosti Banja Luka i Trebinje, ali i u Hrvatskoj, u toku je hapšenje više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, zbog sumnje da su umiješani u krivičnog djela organizovani kriminal, odnosno krijumčarenje narkotika, prvenstveno kokaina, saznaje Klix.ba.
U toku policijska akcija u Hrvatskoj i BiH
Portal AnalitikaIzvor

Na više lokacija u gradu Dubrovniku nalaze se dobro naoružani specijalci. Dubrovački mediji javljaju da je u toku policijska akcija, ali je nemoguće dobiti zvanične informacije, ali nezvanično saznaju da su, do sada, tri lica uhapšena.

Dubrovački dnevnik piše da nije isključena mogućnost da se radi o međunarodnoj akciji i da se ona odvija u saradnji sa policijom susjednih država, a sve podsjeća na događanja iz 2013. i akciju Gladius u kojoj je na području Dubrovnika i susjednih zemalja uhapšeno više od 50 osoba.

DubrovnikNet javlja kako na kontrolnoj točki na Dupcu, policajci pod punim naoružanjem, s "dugim cijevima", kontrolišu vozila koja se kreću iz oba smjera. Na cesti stoji znak obveznog zaustavljanja, pa se saobraćaj usporava zbog policijske kontrole. Ista je situacija i na Prahivcu u Župi dubrovačkoj.

Policija i specijalci bili su ispred kafića Whats Up još od ranih jutarnjih sati. Dolaze informacije i o više pretresa kuća.

Andriana Biskup iz policije potvrdila je Dubrovačkom dnevniku da PU dubrovačko-neretvanska provodi akciju i kriminalističko istraživanje u saradnji s USKOK-om. Riječ je o finalizaciji kriminalističkog istraživanja. Zamjenica portparolke nije mogla dati više informacija s obzirom da se radi o aktivnostima iz oblasti USKOK-a. Nezvanično se doznaje da se radi o akciji Gladius 3 i da su istraživanjem obuhvaćene osobe zbog preprodaje kokaina, sintetskog amfetamina i marihuane, prenosi portal Index.hr.

Akciju kodnog naziva "Maska“ od ranih jutarnjih sati na području BiH provode policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, u saradnji s policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standard, prenosi Klix.ba

Akcija u BiH se provodi pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva BiH u cilju dokumentovanja krivičnog djela organizovanog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelima neovlašćenog prometa opojnih droga i krijumčarenja izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.

Portal Analitika