Društvo

„Slučaj Đukanović“ kod tužioca u Kotoru

Predmet o incidentu u Kotoru u kojem je poslanik Demokratskog fronta DF Milutin Đukanovic verbalno i fizički napao policajca Marka Šarovića predat je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, potvrđeno je Dnevnin novinama.
„Slučaj Đukanović“ kod tužioca u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Od kotorske policije dobili smo predmet na ocjenu. Nakon što se upoznamo sa predmetom u najbržem mogućem roku ćemo odlučiti o daljem postupanju“, kazala je Dnevnim novinama osnovna državna tužiteljka u Kotoru Danka Živković.

Podsjećamo da su Dnevne novine juče objavile informaciju da je poslanik DF-a, i predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Milutin Đukanović napao u Kotoru policajca Marka Šarovića. Udarao ga je pesnicama i grubo vrijeđao u trenutku dok je ovaj obavljao uviđaj nakon saobraćajne nezgode.

Đukanović je juče reagovao, poručivši da je najordinarnija laž da je bilo koga udario i da se pozivao na poslanički imunitet.

Dnevne novine nezvanično saznaju, iz pouzdanih izvora iz kotorske policije da se poslanik, prvobitno, u stanici policije, pred više policijskih službenika, pozvao na poslanički imunitet, nakon čega je morao biti pušten, o čemu je bio obaviješten i dežurni tužilac. Međutim, kasnije Đukanović se vratio u stanicu policije, dao izjavu povodom incidenta, i u pisanoj izjavi naveo da se ne poziva na poslanički imunitet.

Incident se dogodio u nedjelju, između 15 i 16 časova, kada je policajac Marko Šarović obavljao uviđaj, nakon saobraćajne nezgode, na frekventnom dijelu magistrale KotorHerceg Novi kod Luke Kotor. (Dnevne novine, CdM)

Portal Analitika