Društvo

Bijelo Polje: Stotine mališana proslavile rođendan vrtića

Povodom 66 rođendana bjelopoljskog dječjeg vrtića "Duško Basekić", priređen je bogat kulturno-umjetnički program u kojem je učestovalo 525 mališana u sportskoj dvorani "Nikoljac".
Bijelo Polje: Stotine mališana proslavile rođendan vrtića
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanoj priredbi, kojoj su pored brojnih gostilu prisustvovali predstavnici lokalne uprave sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine Aleksandrom Žurićem i Džemalom Ljuškovićem, 

"U okviru “Dušo Basekića” fukcionišu četiri gradska vrtića i osam poludnevnih vaspitnih grupa pri osnovnim školama, tako da ukupno imamo 908 mališana, od toga u cjelodnevnom boravku 707, a u poludnevnom 201. Za obavljanje poslova u ovoj ustanovi angažovano je 48 vaspitača i 20 medicinskih sestara", rečeno je na današnjoj svečanosti.

Direktorica vrtića Ida Ćetković podsjetila je na aktuelnu kampanju ''Svi u vrtić'' koju je pokrenulo Ministarstvo prosvjete Crne Gore i UNICEF, koja ima za cilj podizanje stope upisa u predškolske ustanove na sjeveru Crne Gore.

Opština Bijelo Polje i njen presjednik Aleksandar Žurić prvi su se pridružili ovoj kampanji. Bijelo Polje je pored pomenute akcije preduzelo i niz konkretnih koraka u cilju stvaranja što boljih uslova za boravak djece u vrtićima. Rezultat tih aktivnosti su novosagrađeni objekti i adaptirani postojeći koji obezbjeđuju najviše standarde za boravak djece u ustanovama predškolskog obrazovanja. (Portal RTCG)

Portal Analitika