Crna hronika

Policija rasvijetlila tešku krađu u Danilovgradu, dva lica lišena slobode

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su 18. maja 2015. godine u kratkom roku rasvijetlili tešku krađu, pri čemu su lišili slobode R.P. (27) iz Danilovgrada zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa i M.R. (30) iz Danilovgrada zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje, saopšteno je iz Uprave policije.
Policija  rasvijetlila tešku krađu u Danilovgradu, dva lica lišena slobode
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da je R.P. izvršio krivično djelo teška krađa provalom u kiosk „Tabacco shop“, koji se nalazi u ulici Novice Škerovića u Danilovgradu, korišćenjem podesnih sredstava, pri čemu je iz kase otuđio novac u iznosu od oko 700 eura kao i veću količinu cigareta raznih marki.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji je djelo kvalifikovao kao teška krađa.

Kako bi rasvijetlili događaj, službenici OB Danilovgrad su, služeći se operativnim radnjama, došli do saznanja da se u neposrednoj blizini gradskog groblja nalazi sakriveno nekoliko PVC džakova u kojima su se nalazile cigarete za koje se sumnja da potiču iz počinjenog krivičnog djela. Pronađene cigarete su kriminalistički obrađene i fotografisane, nakon čega su oduzete od R.P.

Tokom lišavanja slobode R.P. je pokušao da pobjegne u čemu su ga spriječili policijski službenici. Prilikom lišenja slobode od osumnjičenog je oduzet tzv. bokser, kao i mobilni telefon marke ,,Nokia C2“ sa aktivnom SIM karticom. U trenutku kada je na licu mjesta R.P. lišen slobode, priveden je i M.R. (30) iz Danilovgrada zbog sumnje da je prikrio tešku krađu za koju se sumnjiči R.P.

Osumnjičena lica su juče uz poseban izvještaj privedena zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela.

 

Portal Analitika