Društvo

Prijave na konkurs "Šta za tebe znači SurfujPametno" do 24. maja

Telenor fondacija je još jednom pozvala sve učenike 6,7 i 8. razreda da do 24. maja naprave foto ili video priču na temu „Šta za tebe znači #SurfujPametno?“ i postanu dio velikog događaja, kojim će u junu biti završeno ovogodišnje #SurfujPametno putovanje.
Prijave na konkurs "Šta za tebe znači SurfujPametno" do 24. maja
Portal AnalitikaIzvor

Pravo učešća na konkursu imaju svi osnovci koji su bili dio #SurfujPametno inicijative, a imaju želju da na kreativan način još jednom pokažu vještine koje su stekli tokom interaktivnih radionica o sigurnom internetu, ove ili prethodnih godina.

Da bi se osnovci kandidovali na konkurs, neophodno je da pošalju foto ili video priču sa ličnim podacima na mail surfujpametno@telenor.me i da isti taj materijal postave na svoj Twitter ili YouTube kanal uz hešteg #SurfujPametno. Đaci mogu raditi invidivualno, ili u grupama od najviše tri člana.

„Tim Telenor fondacije je još jednom prijatno iznenađen kreativnošću koju nam osnovci pokazuju u pristiglim foto i video pričama, a sa nestrpljenjem isčekujemo materijale koji će se za sedam dana, koliko još traje konkurs, pojaviti na internetu pod heštegom #SurfujPametno. Tokom radionica cilj nam je bio da naučimo osnovce o značaju bezbjednog surfovanja internetom, a video konkursom smo htjeli da im, dodatno pomjerimo granice i izvučemo iz sigurne zone kako bi dali mašti na volju. Rezultati su više nego zadovoljavajući, a na završnom događaju ćemo svi zajedno uživati ali i naučiti mnogo od naših gostiju“, saopštila je Portalu Analitika Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije.

U sklopu misije „Internet za sve“ i sa ciljem da inicijativa dođe do što većeg broja djece, dramska radionica #SurfujPametno je 9. maja prikazana štićenicima doma „Mladost“ u Bijeloj, a glumice iz NVO Teatar Mladih su djecu upoznale sa izazovima i prednostima digitalnog doba na način koji je prilagođen njihovom uzrastu.

Partneri Telenor fondacije u realizaciji Inicijative su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman, Udruženje Roditelji i kompanija fleka.

Portal Analitika