Politika

Liberali u temelje društva ugradili progresivne ideje slobodnog pojedinca

Liberalna partija čestitala je građanima i građankama Crne Gore 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore.
Liberali u temelje društva ugradili progresivne ideje slobodnog pojedinca
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Jasno je da naša zajednička misija tim činom nije i dovršena, štaviše, ona je te majske noći 21. maja 2006. godine tek otpočeta. Danas, nakon perioda od devet godina, nema dileme da je tako. Odluka kojom smo svoju sudbinu uzeli u sopstvene ruke označila je period suočavanja sa budućnošću za koju smo odgovorni samo mi”, ističe se u čestitci LP-a.

Oni naglašavaju da je svaki uspjeh ili neupsjeh zavisio samo od naših sposobnosti, odgovornosti i spremnosti da se nosimo s realnošću i reformama.

“Liberalna partija  kao nasljednik politike Liberanog saveza iz 1990-ih godina, bila je dio pobjedničkog bloka Za nezavisnu i evropsku Crnu Goru 2006. godine. Svojim zalaganjem i djelovanjem nakon toga datuma liberali su nastojali da u temelje društva ugrade progresivne ideje slobodnog pojedinca, slobodne ekonomije, tolerancije i građanskog društva. Na nekim od takvih liberanih temelja i ideja danas i počiva država Crna Gora. Za veći dio njih nastavljamo da se borimo zajedno sa građanima, upotpunjavajući na kvalitetan način okvir koji smo stvorili povratkom suvereniteta Crne Gore”, poručili su iz LP-a.

Delegcija LP-a sa predsjednikom Andrijom Popovićem povodom Dana nezavisnosti položiće vijenac i odati počast palim borcima na Spomeniku palima za slobodu u Parku slobode u Kotoru u 15.30 časova.

Članovi i simpatizeri liberala obilježiće ovaj Dan proslavom u Kotoru.

Portal Analitika