Region

VUČIĆ: Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji

Srpski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je da u Srbiji postoji potpuna sloboda medija i da svaki medij ima pravo da iznosi kritike na njegov račun.
VUČIĆ: Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

"Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji. Naravno da uviek može bolje i ja ću učiniti sve da to omogućim. Svako može mene da kritikuje kad hoće i u bilo kojoj medijskoj kući, nema nikakvih problema", rekao je Vučić u emisiji "Global conversation" na kanalu "Euronews".

Vučić je, upitan kako bi uporedio stanje u medijima sad i u vrijeme kad je bio ministar informisanja, Vučić je rekao da je lako reći nešto protiv njega po tom pitanju, ali da u Srbiji postoji puna sloboda medija.

Na konstataciju voditeljke da se u izvještaju o napretku Srbije izražava zabrinutost o slobodi izražavanja, kao i da je Srbija pala na svjetskoj rang listi slobode medija za 13 mjesta, Vučić je rekao da je Srbija usvojila tri medijska zakona koja su usklađena sa evropskim zakonodavstvom.

"Uvijek sam spreman da čujem sve njihove primjedbe, sve vaše primjedbe i da uspostavimo još bolje uslove za medije, toga se ne plašim uopšte", rekao je Vučić.

Upitan kako se osjeća, odnosno da li se stidi toga što je bio ministar informisanja u vrijeme Slobodana Miloševića, Vučić je rekao da se osjeća "nelagodno" zbog Zakona o informisanju koji je tad predložio.

"To je bio veoma glup zakon o informisanju i ja sam to priznao svom narodu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je navodna njegova izjava "Za svakog ubijenog Srbina stotinu muslimana" izvučena iz konteksta.

"Imao sam mnogo glupih izjava, ali ta je apsolutno izvučena iz konteksta", rekao je Vučić.

(Tanjug)

Portal Analitika