Društvo

Radnicima Doma zdravlja se za prevoz duguje još 170.000 eura

Sa računa Doma zdravlja Podgorica do sada je za naknade za prevoz isplaćeno oko 370.000 eura. Za tu namjenu preostalo je da se isplati još oko 170.000 – kazali su Pobjedi iz PR službe te zdravstvene ustanove.
Radnicima Doma zdravlja se za prevoz duguje još 170.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, blokada računa podgoričkog Doma zdravlja aktivna je od 6. maja. Ona će ostati sve dok se ne izmire dugovanja po osnovu prevoza. Samim tim, neizvjesno je kada će zaposleni primiti aprilsku platu. Novac koji je bio namijenjen za platu skinut je sa računa preko sudskog izvršitelja. Direktor te ustanove dr Nebojša Kavarić kazao je u ponedjeljak Pobjedi da je menadžment uradio sve da obezbijedi platu svojim radnicima, te da sindikat treba zaposlenima da objasni zašto nijesu dobili lični dohodak. Međutim, u sindikatu se ne smatraju odgovornim. Predsjednik reprezentativnog sindikata Doma zdravlja Podgorica dr Novak Praščević rekao je ranije da on nije „nikom naredio da se isplati prevoz, te da je takvo rješenje Agencije za mirno rješenje sporova“.

- Rješenje je postalo izvršno 30. aprila. Nikom ja nijesam ništa naređivao, to je sudski protokol. Spor je pokrenut u junu pred Agencijom i onog momenta kada se krenulo u tu pri- ču, znalo se što će se dogoditi – rekao je Praščević. On je naglasio i da radnici moraju primiti platu, te da za sada neće preduzimati nikakve korake. U sindikatu smatraju da do blokade računa ne bi došlo da je novac za prevoz koji Dom zdravlja duguje zaposlenima od 2010. do 2014. godine ispla- ćen u ratama, kao što je bilo dogovoreno sa menadžmentom. Praščević je naveo i da je pred Agencijom za mirne sporove još jedan predmet koji se odnosi na 97 zaposlenih.

Portal Analitika