Crna hronika

UBISTVO MARKOVIĆA: Policija provjerava sedam osoba iz špansko-crnogorskog kartela

Crnogorska policija u saradnji sa kolegama iz Španije provjerava sedam osoba iz špansko-crnogorske kriminalne organizacije zbog sumnje da su organizovale i počinile ubistvo Saše Markovića, budvanskog biznismena.
 UBISTVO MARKOVIĆA: Policija provjerava sedam osoba iz špansko-crnogorskog kartela
Portal AnalitikaIzvor

Marković je likvidiran 17. aprila u naselju Ivanovići, stotinak metara od porodične kuće. Kako Pobjeda saznaje, crnogorska policija sumnja da je ubistvo organizovala i sprovela kriminalna grupa. Osim sedam osoba koje policija provjerava zbog indicija da su organizatori i direktni egzekutori, pod budnim okom istražitelja su još neke osobe za koje postoji sumnja da su im pomogle u zločinu. Pobjedi je potvrđeno da su u rasvjetljavanje ovog slučaja uključene i španska policija i neke policije iz regiona. Marković je bio u kontaktu sa ljudima koje je policija označila kao bezbjednosno interesantne, pa je policijska istraga krenula upravo od njegovih prijatelja i poslovnih saradnika.

Policija je 6. maja pretresla nekoliko stanova u Podgorici, Herceg Novom i Kotoru, kako bi svoja operativna saznanja o umiješanosti o ubistvu potkrijepila dokazima. Međutim, do čvrstih dokaza nije došla, jer su osobe za koje se sumnja da su učestvovale u ubistvu napustile Crnu Goru tri mjeseca prije egzekucije. Obračuni između kriminalnih grupa uslijedili su krajem prošle godine. Surove likvidacije, među kojima je ubistvo Gorana Radomana u Beogradu i Saše Markovića u Budvi, uslijedile su nakon nestanka isporuke kokaina, u oktobru prošle godine, u Valensiji. Iako policija tada nije znala imena onih koji su povezani sa švercom droge, oni su međusobno počeli da se razotkrivaju. Počele su optužbe klanova i razračunavanja, sve s ciljem da se otkriju otimači plijena. U Njemačkoj su početkom godine bila dva vatrena obračuna, zatim dvije podmetnute eksplozije ispod automobila u Podgorici i Beogradu, potom i jedna likvidacija u Beogradu.

Portal Analitika