Region

Tužilac traži 40 godina za Darka Šarića

Srbijansko Tužilaštvo za organizovani kriminal večeras je, u završnoj riječi, tražilo maksimalne kazne zatvora od 40 godina za Darka Šarića i ostale optužene za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike.
Tužilac traži 40 godina za Darka Šarića
Portal AnalitikaIzvor

Zamjenik tužioca Saša Ivanić predložio je maksimalne kazne zbog krivičnog djela zločinačko udruživanje i neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

"Za optužene nema olakšavajućih okolnosti, dok je otežavajućih na pretek. Radili su sa direktnim umišljajem, bili su naročito uporni u vršenju krivičnih djela bez obzira na sudske postupke koji su se paralelno vodili. Pobude su bile isključivo sticanje enormne finansijske koristi", rekao je Ivanić iznoseći završnu riječ.

Tužilac Ivanić je zatržio kazne i za trojicu svjedoka saradnika, koji su u svojim svjedočenjima potvrdili sve navode optužnice u više iskaza i prilikom suočenja sa prvooptuženim Šarićem.

Ali je za njih predložio manje kazne.  Nebojša Joksović  ne više od šest mjeseci, Radanu Adamović ne duže od deset mjeseci, dok je za Draška Vukovića tražio ne više od osam mjeseci.

Suđenje Šariću nastavlja se 27. maja iznošenjem završnih riječi odbrane, a planirano je da se to nastavi i početkom juna.

rtcg.me

Portal Analitika