Abiznis

Obradovićka na čelu Sindikata metalaca

Sandra Obradović izabrana za novog predsjednicu Sindikata metalskih radnika Crne Gore koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata Crne Gore.
Obradovićka na čelu Sindikata metalaca
Portal AnalitikaIzvor

Zbog činjenice da se dosadašnji predsjednik Sindikata metalskih radnika Crne Gore, kolega Radisav Jauković penzionisao, to je obaveza ovog sindikata bila da izabere novo rukovodstvo.

"Sa tim u vezi, donijeta je odluka da ovu, veoma odgovornu i zahtjevnu funkciju obzirom aktuelno stanje u metalskom kompleksu, ubuduće vrši predsjednica Sindikata Kombinata aluminijuma, Sandra Obradović. Pored toga, verifikovan je i mandat novim članovima Republičkog odbora ovog granskog sindikata", saopšteno je iz sindikata.

Republički odbor je ujedno razmatrao i aktuelno stanje u metalskom kompleksu Crne Gore. Kako se navodi u saopštenju, ocijenjeno je da je situacija zabrinjavajuća i veoma teška, a da slika oporavka nije nimalo obećavajuća.

"U cilju prevazilaženja ovakvog stanja Sindikat metalskih radnika CG se, u prethodnom periodu, u više navrata obraćao za pomoć predsjedniku Vlade i resornim ministrima koji su preduzimali određene korake na planu podsticanja proizvodnje. Međutim, ovi koraci nijesu bitnije promijenili stanje, koje je sada veoma teško i složeno", poručuju iz Sindikata.

Ocijenjeno je, takođe, da je posljednji trenutak da se preduzmu adekvatne mjere za očuvanje proizvodnje u preduzećima metalskog kompleksa, te mjere za pokretanje proizvodnje tamo gdje još postoji nada za oporavak.

"Više nego ikad, istaknuto je na sjednici, akcenat mora biti na solidarnosti zaposlenih jer samo organizovano oni mogu zaštititi svoje interese i prava", navodi se u saopštenju USSCG.

Portal Analitika