Društvo

Zaposleni u “Kameliji” prenijeli salmonelu, UIP pokreće prekršajni postupak

Rezultati vanrednih sanitarnih pregleda pokazali su da su sedam lica zaposlenih u hotelu “Kamelija”, na poslovima pripremanja i serviranja hrane, kliconoše na salmonella Enteritidis i tri lica na staphylosoccus aureus. Kako je rečeno Portalu Analitika iz Uprave za inspekcijske poslove, sanitarna inspekcija će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv ovog pravnog lica.
Zaposleni u “Kameliji” prenijeli salmonelu, UIP pokreće prekršajni postupak
Portal AnalitikaIzvor

Oko 128 osoba, uglavnom studenata koji su boravili u Tivtu u hotelu “Kamelija” na Mašinijadi, javilo se prošle nedjelje dežurnim ljekarima zbog tegoba gastro-intestinalnog trakta.

Sanitarna inspekcija je još 11.maja, zajedno sa Institutim za Javno zdravlje, izvršila inspekcijski nadzor i uzela  briseve sa radnih površina i vode za piće.

-Rezultati analiza hrane i briseva  radnih površina, brisevi ruku zaposlenog osoblja  i vanredni sanitarni pregled su dostavljeni Sanitarnoj inspekciji 18.maja. Rezultati uzoraka hrane i brisevi ruku zaposlenog osoblja  su bili ispravi, a rezultati briseva radi kontrole čišćenja i dezinfekcije su takođe ispravni.

Rezultati vanrednih sanitarnih pregleda  su pokazali da sedam lica zaposlenih u hotelu  na poslovima pripremanja i serviranja hrane su kliconoše  na salmonella Enteritidis i tri lica sa staphylosoccus aureus, kazali su Portalu Analitika iz Uprave za inspekcijske poslove.

Zabrana rada licima koji su kliconoše će trajati dok ne donesu dokaz o raskličenju, dok se otvaranje hotelske kuhinje očekuje narednih dana.

 

 

Portal Analitika