Društvo

Štrabag zainteresovan da učestvuje u izgradnji autoputa

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas rukovodstvo austrijske kompanije Štrabag, kako bi razgovarali o dosadašnjoj ali i potencijalnoj saradnji u oblasti unapređenja infrastrukture u Crnoj Gori.
Štrabag zainteresovan da učestvuje u izgradnji autoputa
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Brajović je podsjetio na značajne poslove koji su povjereni Štrabagu u  prethodnom periodu i pozdravio interesovanje kompanije za involviranost u infrastrukturnim projektima čija realizacija tek predstoji. U tom cilju, ministar je informisao goste o predstojećim projektima, među kojima je svakako poseban akcenat bio na izgradnji autoputa Bar-Boljare, primorskoj varijanti Jadransko-jonskog autoputa, rehabilitaciji željezničkog pravca Bar-Beograd. Istakao je i da će kvalitetnije infrastrukturno zaleđe neminovno doprinijeti podizanju nivoa konkurentnosti Luke Bar.

Predstavnici kompanije istakli su značaj dosadašnje saradnje sa crnogorskom Vladom na realizaciji mnogih infrastrukturnih projekata, a takođe su dali i punu podršku budućim aktivnostima koji se preduzimaju kada je u pitanju realizacija strateškog projekta autoputa, te iskazali i svoju zainteresovanost da učestvuju u realizaciji projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare.

Naglašena je takođe potreba i neophodnost održavanja magistralnih i regionalnih puteva kojom se čuva upotrebna vrijednost mreže državnih puteva, koji posao godinama uspješno obavlja preduzeće Crnagoraput, čiji je vlasnik Štrabag, te iskazan interes na unapređenju ove saradnje.

Zaključeno je da su mogućnosti za poslovnim prisustvom i aktivnim učešćem u realizaciji projekata od strane Štrabaga široke, te su čelnici ove kompanije iskazali namjeru da u njima i participiraju.

Portal Analitika