Crna hronika

Kekoviću pet mjeseci zatvora zbog kupovine ličnih karata

Aleksandar Keković osuđen je juče na pet mjeseci zatvora zbog kupovine ličnih karata na lokalnim izborima prošle godine, dok su Azemina Arović, Martina Kovačević, Milena Martinović i Ulejma Kapisazović dobili uslovnu kaznu.
Kekoviću pet mjeseci zatvora zbog kupovine ličnih karata
Portal AnalitikaIzvor

Damir Harović, Anđelija Harović, Jovanka Gojković, Bojan Bulatović i braća Tomo i Slobodan Čađenović oslobođeni su optužbe.

Presudu je donijela sutkinja Osnovnog suda Željka Jovović. Ona je u obrazloženju presude navela da je nesumnjivo utvrđeno da je Keković protivpravno uticao na druge da mu predaju lične karte, te i da je činjenično dokazano da su počinili krivično djelo.

- Olakšavajuća okolnost za Arović je to što je doprinijela rasvjetljavanju slučaja jer ga je opisala do detalja. Sud nije prihvatio njene navode da je mislila kako je dozvoljena kupovina ličnih karata. Što se tiče Kekovića bio je uporan kada je uticao na druge da mu predaju lične karte - obrazložila je Jovović.

Za optužene koji su oslobođeni krivičnog djela sud smatra da njihova krivica nije dokazana. Arović, Kovačević i Kapisazović ranije su priznale da su učestvovale u prodaji ličnih karata uoči lokalnih izbora prošle godine, dok je ostalih osmoro optuženih negiralo krivicu.

Oni se terete da su počinili povredu slobode opredjeljenja pri glasanju. Prema optužnici, Arović, Keković, Damir Harović i Bulatović su na protivpravan način uticali na druge na lokalnim izborima u Podgorici da ne glasaju, a Kovačević, Kapisazović, Martinović, Anđelija Harović, Gojković i braća Čađenović prihvatili su novac da ne glasaju na izborima. (Pobjeda)

Portal Analitika