Fudbal

Murinjo: Za ovo su krivi Siti, Junajted, Arsenal i Liverpul

Menadžer Čelsija "okrivio" je dva Mančestera, Arsenal i Liverpul za ubjedljiv poraz od Vest Bromviča u poneđeljak uveče.
Murinjo: Za ovo su krivi Siti, Junajted, Arsenal i Liverpul
Portal AnalitikaIzvor

Novi šampion Premijer lige doživio je tek treći poraz u sezoni, sa ubjedljivih 3:0 u Birmingemu, a Murinjo je kao razlog istakao to što su konkurenti daleko na tabeli.

"Idealan scenario bi bio da šampion više ne igra, da igrači odu na odmor. Kada izgubiš motivaciju teško je takmičiti se na najvišem nivou. Bajern je izgubio tri meča u nizu u Njemačkoj nakon osvajanja titule", rekao je Murinjo.

Čelsi nije ličio na sebe na Hotornu, a veći dio meča imao je igrača manje zbog isključenja Seska Fabregasa, prvog asistenta Premijer lige. 

"Ako treba nekoga da krivim, onda ću kriviti Mančester Junajted, Siti, Arsenal i Liverpul jer su nam dozvolili da ovako rano osvojimo titulu. Da nam je ova utakmica bila potrebna za titulu, ne kažem da bismo pobijedili, ali bismo igrali na mnogo višem nivou", istakao je Portugalac. 

On naravno nije zadovoljan isključenjem Fabregasa, a smatra da sudija Džons nije dobro kontrolisao meč, jer je stvorio sukob Dijega Koste i Gareta Mekolija. 

"Za mene vrhunski sudija mora biti stabilan, jaka ličnost i kontrolisati meč. Da kaže dvije, tri riječi i završi poaso. Ovo je bio bizaran crveni karton. Čemu agresivnost u prijateljskoj utakmici?", istakao je Murinjo.

Portal Analitika