Politika

DEMOS dobio kancelariju u parlamentu

Poslanici DEMOSA dobili su na korišćenje jednu od dvije kancelarije kluba nezavisnih poslanika u Skupštini Crne Gore, čime su im obezbijeđeni minimalni uslovi za rad, rekao je Pobjedi funkcioner te partije Goran Danilović.
DEMOS dobio kancelariju u parlamentu
Portal AnalitikaIzvor

Drugu kancelariju trenutno koriste nezavisni poslanici Dritan Abazović, Mladen Bojanić, Novica Stanić, Velizar Kaluđerović i Neven Gošović.

DEMOS, kako je naveo Danilović, nije ni tražio više od tih minimalnih uslova u kojima bi mogli da funkcionišu kao tim.

"Ovih dana se kompletiraju ti minimalni uslovi. Za sada imamo dva stola i neophodne stolice, što je više od onog što smo imali prije sedam dana. Smatramo da ćemo tokom ovog zasijedanja dobiti sve neophodne tehničke preduslove da bismo kvalitetno radili svoj posao", rekao je Danilović.

Ranije je kolegijum predsjednika parlamenta odbio inicijativu Radovana Asanovića, Miodraga Lekića i Danilovića da Demos u Skupštini formira posebni klub poslanika, pa su se ta četiri poslanika priključila devetočlanom klubu nezavisnih poslanika.

Danilović je ponovio ranije izrečen stav lidera stranke Miodraga Lekića da od redovnih aktivnosti na organizaciji partije neće praviti medijsku pompu i samoreklamerstvo, ali i najavio da će do kraja juna u većini opština formirati inicijalne odbore.

"Radimo na infrastrukturi organizujući inicijalne odbore i to bez mnogo medijske pompe, zato što smatramo da je to dnevna aktivnost koju treba da odradimo zbog sebe, a ne javnosti. Taj posao ćemo završiti do kraja juna u većini opština u Crnoj Gori. Odštampali smo pristupnice i nakon što u opštinama bude završen posao učlanjivanja ljudi koji su već sada registrovani kao, uslovno rečeno, naš prvi prsten aktivista i simpatizera, biće im podijeljene i članske karte DEMOSA. O tome ćemo u jednoj, ne baš navalentnoj medijskoj formi, informisati javnost", rekao je Danilović.

Prva radna skupština DEMOSA, kako je najavio, biće održana početkom oktobra. To će, ističe Danilović, biti trenutak kada će DEMOS punom snagom krenuti u realizaciju zacrtanih ciljeva.

"Mnogo je posla pred nama. Vrijeme u kome će se dokazati kako smo radili su izbori i to je jedino važno", rekao je on.

Danilović je istakao kako bi u DEMOSU voljeli da aktuelnoj Vladi bude izglasano nepovjerenje, ali i upozorio na neophodnost primjene izbornog zakonodavstva.

Portal Analitika