Region

VUČIĆ: Nikolić me minira oko Kosova, a Dodika je zavrbovao Putin

Tomislav Nikolić mi platformom o Kosovu pravi ozbiljne probleme, a o tome što u njoj piše saznao sam iz medija. Ovo je premijer Srbije Aleksandar Vučić, po saznanjima “Blica”, rekao predstavnicima nevladinih organizacija sa kojima je razgovarao prošle sedmice.
VUČIĆ: Nikolić me minira oko Kosova, a Dodika je zavrbovao Putin
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Srbije se žalio i na predsjednika RS Milorada Dodika. Kako je rekao, Dodik se čvrsto povezao sa Rusima, koji su mu prilikom posjete Moskvi 9. maja ponudili 500 miliona eura pomoći za RS, ali i nižu cijenu ruskog gasa iz uvoza. U zamjenu za to, Dodik bi nastavio da insistira na referendumu o ostanku RS u Bosni i Hercegovini, što znatno komplikuje i poziciju Srbije u regiji i pojačava pritiske Zapada na Beograd da “smiri” Dodika, piše Blic.

Vučić je na sastancima iza zatvorenih vrata sa NVO naveo da ga Nikolić minira pred EU, pored platforme o Kosovu, i odlukom da ode sa vojskom na Putinovu paradu 9. maja u Moskvu, ali i zalaganjima predsjednikovog kabineta, prije svih savjetnika Olivera Antića, da Draža Mihailović bude rehabilitovan.

Portal Analitika