Muzika

CITY GROOVE: U Podgoricu stiže dosad najveća bina, studentima karte sa popustom

Lomljenje gitara za svečano otvaranje Hard Rock Cafe-a u Podgorici i prvo izdanje festivala City Groove na platou između Tehničkih fakulteta i Tološke šume, obilježiće Dan nezavisnosti 2015. godine.
CITY GROOVE: U Podgoricu stiže dosad najveća bina, studentima karte sa popustom
Portal AnalitikaIzvor

Nakon otvaranja kafea, počeće prvo festivalsko veče, za koje je ulaz besplatan, a na kome nastupaju Rock in Peace, Perper i Parni valjak.

U susret tom 21. maju, danas je u Hard Rok Cafe-u priređena druga konferencija za novinare, na kojoj su organizatori najavili događaje tog i naredna dva dana, ističući da pripreme teku po planu.

- Očekujemo veliki broj gostiju iz inostranstva, gosti iz diplomatskog kora, kolege iz Abu Dhabi grupe. Posebno zadovoljstvo će nam biti da ugostimo i fanove Hard Rok Cafe-a koji dolaze iz inostranstva. To je grupa ljudi koja prati otvaranje skoro svakog kafea u svijetu - naglasio je direktor investicionih projekata za jugoistočnu Evropu Abu Dhabi grupe, Predrag Kozić.

Otvaranje svjetskog brenda obilježiće i lomljenje gitara na bini. U programu svečanog otvaranja učestvovaće pjevač Perpera Nikola Radunović, frontmen Parnog valjka Aki Rahimovski, zatim savjetnik gradonačelnika Arsenije Boljević, predstavnici lanca Hard Rok Cafe-a, i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

- Zvanično otvaranje Hard Rock Cafe-a se ne održava istog dana kada objekat počne sa radom, već nekoliko mjeseci kasnije. Mi pripremamo fantastičnu manifestaciju za ovdašnje stanovnike, a ono što obično radimo tokom otvaranja jeste da neki način "krstimo" Hard Rock Cafe lomljenjem gitara - precizirala je operativna direktorka Hard Rock Cafe-a za Evropu i Afriku, Tanja Hugo i dodala da su u pitanju oštećene i nefunkcionalne gitare, te da je taj nesvakidašnji događaj predviđen za 23 sata.

Iz te komapnije dodaju da Hard Rock Cafe koristi svaku priliku da pomogne lokalnoj zajednici, a ovoga puta donacije ide u ruke Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kojem će biti uplaćeno 2.500 eura.

Kako je ranije najavljeno, druge večeri City Groove-a nastupiće Milf Hunters, Van Gogh i Hladno pivo, dok će festival zatvoriti Crvena jabuka i Plavi orkestar. Direktor festivala Dragan Bulajić takođe je rekao da u završnici neće nastupiti najavljeni mladi sastav Highways, jer će baš te večeri nastaviti takmičenje u popularnom muzičkom TV šou X faktor. Bulajić je istakao da je festival koncipiran tako da privuče ljude iz Podgorice i Crne Gore, ali da bi volio da festival posjete i ljubitelji dobre muzike regiona.

- Ulaz za prvu noć je besplatan i očekujem da pokažemo svima da ćemo na pravi način obilježiti 21. maj. Druge dvije večeri moći ćete karte da kupite na samom ulazu. Od danas važi i popust za studente, koji uz indeks na svim prodajnim mjestima mogu da kupe kartu za jedno veče po cijeni od sedam eura, dok je komplet za njih 12 eura - otkrio je Bulajić.

Prema njegovim riječima svi ovi bendovi zaslužuju najbolju binu i razglas pa se agencija Comfortably Numb, potrudila da obezbijedi najveću binu koja je do sad bila postavljena u Podgorici i šire.

- Za koncertni prostor koristićemo asfaltirane terene, a imaćemo i mogućnost proširenja. Taj prostor prima od 10 do 15 hiljada ljudi. Takođe ćemo imati i šankove na kojima će se prodavati piće i hrana, a cijene će biti popularne - najavio je Bulajić.

Organizatori su podsjetili da se karte za drugo i treće veče festivala mogu kupiti u Cosmetics marketima u Podgorici i Nikšiću, Hard Rock Cafe-u, na biletarnici KIC-a "Budo Tomović" i Etno džez klubu "Sejdefa", po cijeni od osam eura za veče.

Portal Analitika