Zanimljivosti

Nedjeljni horoskop od 18. do 25. maja 2015. godine

Venera je u Raku do 5. juna i traži emocionalnu sigurnost, nježnost, oslonac, zaštitu, utočište. Prepušta se mašti, sanjarenju o romatičnoj ljubavi, o mirnoj luci gdje vlada harmonija i mir, piše portal Lovesensa.rs.
Nedjeljni horoskop od 18. do 25. maja 2015. godine
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je period kada sanjarimo o sramežljivim pogledima koji govore više od hiljadu riječi, a najviše se mašta o majčinstvu, skladnoj porodici i kućici u cvijeću! Što se ljubavnog života, veza, odnosa i saradnji tiče, ovo razdoblje nosi izlive nježnosti i brižnosti; odlaske na večere uz svijeće, vino i gitare u parku, pjesmu pod prozorom, uređivanje vrta, uljepšavanje doma kako bismo se što prijatnije osjećali...

Čula se bude, stižu lijepi i topli momenti. Na početku nježnog plesa u znaku Raka, Veneru je zagrlio Neptun pa je sve dobilo bajkovitu, nestvarnu crtu; stoga smo prošle nedjelje i početak ove bježali u svijet mašte i lelujali na oblacima idealnog. Međutim već sredinom ove nedjelje stiže sve samo ne mir i spokojstvo, kako bi ova Venera u Raku hela i kako sanja.

Mogu se očekivati ljubomorni ispadi, potreba za kontrolom, provociranje, projektovanje, prebacivanje "lopte" na partnera, optužbe, teške riječi, uvrede. Na površinu izlaze potisnute potrebe, odavno zakopani kompleksi i strahovi. Zbog svega toga pokušajte da osvijestite činjenicu da ne možete imati sve pod kontrolom i da je potreban preobražaj, drugačiji ugao posmatranja, odbacivanje starih obrazaca satkanih od strahova i nesigurnosti.

Promene su neizbježne - milom ili silom, što potvrđuje i drugi Venerin aspekt koji govori o iznenadnim događajima u ljubavnom životu, preokretima, promjenama raspoloženja, olujama i nemirima, neskladu, prevrtljivosti, hirovitosti, impulsivnosti, nestrpljivosti i nervozi. Motiv zapravo leži u potrebi za istinom, a istina oslobađa. Neki od vas prekidaju odnose, bijesne, plaču, pakuju kofere, lupaju vratima... Ali zastanite malo na "loptu" i ipak razmislite, to je samo Uran koji voli da šokira, da izbacuje iz kolosjeka kako bi nas razbudio i dao nam do znanja da su promjene moguće i nužne te da se stvari mogu gledati iz drugog ugla.

Sve ovo može začiniti retrogradni Merkur koji donosi nesporazume, pogrešna tumačenja i percepciju, brzopletost, zaborav. Donosi i teme i razgovore na koje se neprestano vraćamo, kao što se učenik vraća nepoloženom ispitu. Retrogradni Markur je izgubljeno, ali i nađeno; on je slika gužve u saobraćaju, zastoja, svega što pridonosi haosu na putevima.

U ovom razdoblju nas lako izdaje tehnologija koja nam svakodnevno služi, pa se sljedećih dvadeset dana ne preporučuje kupovina tehnoloških novotarija jer lako je moguće da ćemo kupljeno morati da nosimo na reklamaciju. Često se događaju greške i propusti u komunikaciji i modernoj korespondenciji, pa na primjer dobijamo mejl koji nije namijenjen nama, a već za koji trenutak mi šaljemo poruku na pogrešnu adresu...

Ovakve i slične greške mogu biti učestalije nego inače, pa valja biti koncentrisan i fokusiran. Oprezno s papirima, računima, karticama, ugovorima, dogovorima, potpisivanjima, sve čitajte više puta, pazite na sitna slova i ostale trikove. Ovo razdoblje može biti korisno za preispitivanje i sređivanje misli, brisanje nepotrebnog i suvišnog, svojevrsni mentalni "reset". Isto primijenite u praktičnom smislu - napravite red u fiokama, na policama, u kutijama, sredite sto u kancelariji, premjestite štampač na drugo mjesto jer vam već mjesecima smeta...

Napravite bolju organizaciju u laptopu, mobilnom telefonu ili tabletu. Unesite malo reda, osvježite računar, nadogradite ga, pobrišite nepotrebno, ubacite korisno, učinite stvari jednostavnijim, bržim i praktičnijim. Skratite put.

Izvor: lovesensa.rs; foto: zvezdanindnevnik.blogspot.com

Portal Analitika