Turizam

Nacionalni parkovi: Besplatan ulaz povodom značajnih datuma

Povodom značajnih ekoloških datuma, kao i svake godine, već tradicionalno, Nacionalni parkovi Crne Gore pozivaju sve građane i ljubitelje prirode da posjete Durmitor, Biogradsku goru, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije i iskoriste mogućnost besplatnog ulaska.
Nacionalni parkovi: Besplatan ulaz povodom značajnih datuma
Portal AnalitikaIzvor

Povodom Evropskog dana parkova – 24. maja omogućen je besplatan ulaz u sve parkove. Takođe, povodom Dana Skadarskog jezera (druga nedjelja juna) omogućen je besplatan ulaz u NP Skadarsko jezero i Dana NP Durmitor, 6. septembra omogućen je besplatan ulaz u taj park, navodi se u saopštenju. 

Posjetioci će, pored ostalog, imati prilike da borave u zaštićenim područjima, prošetaju brojnim edukativnim i pješačkim stazama, posjete centre za posjetioce, a da se, pri tom, cijena ulaznica ne naplaćuje.

"Isto tako, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore i posebnog mjesta koje planina Lovćen predstavlja za građane naše zemlje, Nacionalni park Lovćen odobrava besplatan ulaz za sve posjetioce 21. i 22. maja ove godine. S tim u vezi, pozivamo sve zainteresovane posjetioce da toga dana posjete Nacionalni park Lovćen i uživaju u brojnim vrijednostima ovog zaštićenog prirodnog prostora", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika