Društvo

Vinogradari u Novom Sadu dobili pehar za visok kvalitet bijelih i crvenih vina

Na ovogodišnjem 82. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, Nacionalo udruženje vinogradara i vinara Crne Gore (NUVIV CG) dobilo je Veliki šampionski pehar za organizovani nastup i visok kvalitet ocijenjenih bijelih i crvenih vina, saopšteno je iz pomenutog udruženja.
Vinogradari u Novom Sadu dobili pehar za visok kvalitet bijelih i crvenih vina
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da su vinari svojim izuzetno kvalitetnim vinima pokazali da su među najboljima u regionu.

Veliki šampionski pehar dobila je vinarija “Radević Estate” iz Rogama za visok kvalitet i izuzetno širok asortiman bijelih, crvenih i likerskih vina kao i rakije od grožđa.

Šampion kvaliteta u grupi proizvoda bila je Vinarija “Mašanović” Virpazar, za crveno vino „Dionis“ iz 2012. godine.

Plaketu za kvalitet Novosadskog sajma dobila je Vinarija “Vučinić” Rogami za visok kvalitet ocijenjenih crvenih vina.

Plaketu za kvalitet Novosadskog sajma dobila je Vinarija “Kopitović” Crmnica za kvalitet ocijenjenih uzoraka vina.

Povelju za kvalitet Novosadskog sajma dobila je Vinarija “Mrkan” Rvaši za kvalitet ocijenjenih uzoraka vina i rakije od grožđa.

Na 82. Međunarodnom sajmu poljoprivrede zlato su dobile i “Vinogradi i podrum Rajković” za vino “Stup”2012, Biotehnički fakultet za vino “Vranac”2012, Vinarija „Drušići“ – „Vranac barrique 2007“, Vinarija „Ivanović“ za vino “Serdar”2013, Vinarija „Troja“ za vino “Vranac barique 2013”, Vinarija „Bogojević“ za vino “Bogdan” 2010, Vinarija „Kopitović“ za „Šćepan Mali 2012“, Vinarija „Mrkan“ za vino „Mrkan poluslatko 2012“, Vinarija „Vučinić za Zenta Vranac barrique 2010“ i „Zenta  Cabernet sauvignon 2010“.

„Naši vinari na 82. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu osvojili su 16 zlatnih, 13 srebrnih i 8 bronzanih medalja i dokazali da je Crna Gora zemlja vrhunskih vina“, stoji u saopštenju NUVIV CG.

Portal Analitika