Društvo

Formiraće se komisija koja će razmatrati da Đoković bude počasni građanin Nikšića

Odbornici Demokratskog fronta, podnijeli su inicijativu nikšićkom parlamentu da se Novak Đoković proglasi počasnim građaninom te Opštine. Do 28.maja odbornici moraju Skupštini grada dostaviti prijedlog za članove Komisije koja će razmatrati zahtjev opozicije da se Đoković proglasi počasnim građaninom, kazao je za Portal Analitika Janko Milatović, predsjednik OO NOVE u Nikšiću.
Formiraće se komisija koja će razmatrati da Đoković bude počasni građanin Nikšića
Portal AnalitikaIzvor

Kompletna opozicija je potpisala prijedlog da se Novak Đoković proglasi počasnim građaninom.

Međutim, pošto Opština do sada nije imala prijedlog ove vrste, prvo se mora formirati Komisija koja će procijenjivati zahtjev.

-Komisija je već trebala da se formira, ali procedura nije mogla teći tom dinamikom, pa je dogovoreno na današnjoj sjednici Kolegijuma da se do 28.maja predaju zahtjev za članove Komisije koja će to razmatrati, kaže Milatović u izjavi za Portal Analitika i dodaje da bi Komisija trebala da bude izabrana u junu.

Smatra da će prijedlog proći u Skupštini, jer, kako kaže, to bi bila veća reklama za Nikšić, nego za srpskog tenisera Novaka Đokovića.

-To je više reklama za Nikšić, nego za Đokovića. Ovdje se ne radi o politikanstvu, već o nečemu što je dobro za sami grad, obrazlaže Milatović inicijativu.

1805milatovic

Da bi inicijativa prošla potrebna su još dva glasa, a Milatović se nada da će njegove kolege iz odborničkih klupa podržati prijedlog.

-Nadam se da će sada vlast imati više sluha za ovaj prijedlog, jer bi vijest, da je Novak u svojoj postojbini izabran za počasnog građanina, odjeknula u svijetu. Svi bi znali za Nikšić, a to bi valjalo i našoj opštini, dodaje Milatović.

Na kraju ističe da se iza ove inicijative ne kriju politički razlozi, ali da je svjestan da će mnogi ovaj prijedlog drugačije shvatiti.

-Ništa drugo nas nije ponukalo, politika ne stoji iza ovoga, to tvrdim, bez obzira kakvi će komentari biti na portalu, zaključuje Milatović

Portal Analitika