Košarka

Večeras u ''Morači'' treći meč Budućnosti i Sutjeske

Košarkaši Budućnost Volija večeras su trebali da proslave titulu prvaka države, ali prvi put od povratka nezavisnosti Crne Gore finalna serija plej-ofa neće biti završena maksimalnim učinkom, a nakon senzacionalne pobjede Sutjeske, šampion večeras u trećem meču ima nikad veći imperativ.
Večeras u ''Morači'' treći meč Budućnosti i Sutjeske
Portal AnalitikaIzvor

- Moramo odigrati na maksimalnom nivou. Neće biti lako. Sutjeska je pokazala da može da nas dobije. Ukoliko budemo na svom nivou, mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Svi
spremni čekamo da utakmica počne, ali moramo ispraviti greške iz prethodnog meča - kazao je Suad Šehović, kapiten Podgoričana. 

,,Plavi“ su porazom u Nikšiću neočekivano zakomplikovali put do drugog trofeja ove sezone. Baš zbog toga u večerašnjem trećem meču finalne serije šampion nema pravo na kiks, a u taboru ,,plavih“ znaju kvalitete rivala. 

- Ekipna igra je njihova najveća prednost. Uvijek iskoči jedan pojedinac, Vranješ, Pavlićević, Spasojević... Uvijek pokažu veliku želju za pobjedom i neće biti lako, ali vjerujem u pobjedu - dodao je Šehović.

Nema predaje Sutjeska je prije dvije godine osvojila Kup i prekinula apsolutnu dominaciju Budućnosti, a ovog puta pobjedom protiv vječitog šampiona u finalnoj seriji, Nikšićani su ponovo napravili nešto što do sada niko nije uspio. 

- Budućnost je apsolutni favorit, bila je prije ove serije, a i sada je iako smo uspjeli da uzmemu jednu pobjedu. Sigurno je da ćemo dati maksimum, a za šta će to biti dovoljno ostaje da se vidi - kazao je Dušan Dubljević, trener Sutjeske. 

Nikšićani su se na putu do finala istrošili, a u prošlom meču otišli su i posljednji atomi snage, a na pitanje kako večeras pružiti otpor, mladi strateg odgovora:

- Umorni smo, potrošili smo se, ali nadam se da će neki igrači koji su igrali manje dati svoj doprinos, jer svi sa klupe moraju učestvovati kako bi pružili što jači otpor - naglasio je Dubljević.

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika