Košarka

NBA: Hjuston preko Klipersa do finala Zapada

Košarkaši Hjuston Rokitsa plasirali su se poslije 18 godina u finale Zapada NBA plej-ofa, đe će od srijede igrati sa Golden Stejt Voriorsima. Roktisi su pobjedom 113:100 u sedmom meču izbacili Los Anđeles Kliperse u polufinalu, iako su gubili 3-1 u seriji i zaostajali 19 poena u šestom duelu.
NBA: Hjuston preko Klipersa do finala Zapada
Portal AnalitikaIzvor

Teksašani su bili dominantni u sedmom okršaju na svom parkeru, ali su lažernom odbranom dozvolili Klipersima da smanje zaostatak sa 20 na samo osam poena, dva minuta prije kraja. Međutim, Trevor Ariza je šestom trojkom riješio meč.

Rokitse je do finala konferencije predvodio Džejms Harden sa 31 poenom (7/20 iz igre) uz 8 asistencija i 7 skokova. Najbolje ga je pratio pomenuti Ariza sa 22 poena i takođe 7 uhvaćenih lopti, dok je Dvajt Hauard ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 15 skokova. 

Najefikasniji u očajnim Klipersima bio je Blejk Grifin sa 27 poena (13/23), 11 skokova i 6 asistencija. Baksuzni Kris Pol, koji je sve bliži kraju karijere bez titule, dodao je 26 poena (9/20), 10 asistencija, 5 skokova te po 4 ukradene i izgubljene lopte. 

Finale Zapada počinje u srijedu ujutru od 3 časa po našem vremenu. Voriorsi su dobili sva četiri duela sa Rokitsima tokom regularnog dijela sezone. U četvrtak ujutru počinje finale Istoka između Klivlend Kavalirsa i Atlanta Hoksa.

Portal Analitika