TV / Film

PEJOVIĆ: Pozorište i film su dva svijeta, volim ih podjednako

Crnogorski glumac Miloš Pejović je prepoznatljiv po ulozi Aleka u popularnoj seriji „Budva na pjenu od mora“. Njegov lik će se u novoj sezoni pojaviti u nešto drugacijem izdanju i sa novim izazovima, govori Pejović za Pobjedu.
PEJOVIĆ: Pozorište i film su dva svijeta, volim ih podjednako
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Alek će se pojaviti u novom serijalu „Budva na pjenu od mora“, sa nekim novim, nazovimo, avanturama i izazovima. Snimanje serije je za mene bilo veliko iskustvo, prije svega poslovno, jer sam mnogo naučio, pogotovo što se tiče rada pred kamerama i takve vrste procesa. Sa druge strane, biti dio takve uspješne i efikasne ekipe je nagrada sama po sebi, mnogo je lakše raditi i biti uspješan u takvoj radnoj i pozitivnoj atmosferi nego kada to nije slučaj - kazao je Miloš.

On je dodao da je ta uloga bila odskočna daska u njegovoj karijeri i priželjkuje snimanje nove sezone te serije.

- Ta uloga jeste bila neka vrsta prekretnice. Data mi je šansa dok sam još bio na studijama da se dokažem u ovakvom mediju i ja sam se potrudio da ispunim zahtjeve i izazove koji su stavljeni pred mene - ističe Pejović.

Pejović je zadovoljan saradnjom sa Milutinom i Milanom Karadžićem.

- Saradnja je bila odlična, takav je moj doživljaj. Data mi je šansa, kao i mnogim mladim glumcima, i ja sam na tome zahvalan, a najbolje je zahvaliti se kroz predan rad. Svaki kreativni proces ima svoje uspone i padove, tako i ovaj, ono što je važno je da su na kraju svi zadovoljni postignutim. Ja ne mogu da kažem, što je definitivno vezano za termine, to je dio koji samo produkcija zna. Lično bih volio da bude tad, jer sam ze pomalo i uželio snimanja - priznaje Pejović.

Markantni glumac se trudi da svakoj ulozi da neki svoj lični pečat.

- Pozorište i film su dva svijeta, volim ih podjednako. Ko voli glumu, ne može da kaže što više voli od to dvoje. Sve ima svoje izazove i svoju ljepotu. Profesionalni izazov je svaki posao. Od čitanja teksta kao narator za neki dokumentarni film, uloge u pozorištu, uloge ne filmu, seriji. Izazov je prenijeti poentu lika i poentu predstave, filma, naracije, onome ko gleda i sluša. Biti nepobitno jasan u svojoj namjeri. Samo tada sve što radimo ima smisla. To čovjek ne može postići sam, samo u pravom timu ljudi koji imaju istu želju - naglašava Pejović.

Portal Analitika