Tenis

Đoković po četvrti put osvojio Rim!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Rimu, trijumfom u dva seta nad Rodžerom Federerom iz Švajcarske - 6:4, 6:3.
Đoković po četvrti put osvojio Rim!
Portal AnalitikaIzvor

Novak je do 19. pobjede u 39. međusobnom duelu sa Federerom došao poslije jednog sata i 16 minuta igre i tako po četvrti put osvojio trofej u 'vječnom gradu'.

U 39. međusobnom susretu Novak Đoković je osvojio četvrtu titulu u Rimu, smanjio zaostatak u odnosu na Federera na samo jednu pobjedu (19:20) i fantastčan niz pobjeda u 2015. Slavio je 22. put uzastopno, a posljednji teniser koji ga je dobio bio je upravo Rodžer, u finalu Dubaija.

Đokoviću je ovo bio 24. Masters i sigurno najbolja potvrda da je spreman za jedini trofej koji nikad nije osvojio. Ove sezone osvojio je Australijan open, Majami, Indijan Vels i Monte Karlo, sad i Rim. Đoković se na taj način osamostalio na drugom mjestu po broju Masters titula, sada ima jednu više od Federera, a samo tri manje od Rafaela Nadala na vrhu. 

Đoković je,osim posljednje dvije, trofej u Rimu osvajao i 2008. i 2011. godine. Federer nema trofej sa turnira u Rimu, a danas je doigrao četvrto finale. Turnir u Rimu igran je za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona eura.

Portal Analitika