Fudbal

Van Gal: Arsenal bolji od Čelsija

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal rekao je da je Arsenal bolja ekipa od Čelsija, ali da ne posjeduje pobjednički mentalitet "plavaca".
Van Gal: Arsenal bolji od Čelsija
Portal AnalitikaIzvor

Crveni đavoli i tobdžije sastaju se od 17 časova u derbiju pretposljednjeg kola Premijer lige, a duel bi mogao da bude ključan u borbi za poziciju koja vodi direktno u Ligu šampiona. Arsenal je na trećoj poziciji sa 70 bodova i utakmicom manje, dok je Junajted četvrti sa 68, a Siti ima 73 i na drugoj je poziciji. U prvom dijelu sezone Mančester je na Emiratima slavio sa 2:1.

"Vjerujem da Arsenal ima bolji tim od Čelsija, ali oni ne mogu da završe kao Čelsi. To dolazi od talenta i iskustva igrača poput Džona Terija i Garija Kejhila“, rekao je Van Gal i osvrnuo se na velike utakmice njegove ekipe ove sezone. 

"Bili smo izjednačeni sa Čelsijem kod kuće i bili mnogo bolji tamo nego što smatra Žoze Murnjo. Protiv Totenhema smo oba puta bili bolji. Rezultat sa Liverpulom kod kuće (3:0) je pretjeran, a na Enfildu smo igrali fantastičan fudbal. Razlika nije u nivou igre, već u tome kako se meč završi, a Čelsi je u tome bio najbolji“, rekao je Van Gal.

Portal Analitika