Društvo

POPOVIĆ: Nisam terorista, neko zloupotrebljava moj profil

U Makedoniji je uhapšen mlađi muškarac zbog veza sa teroristima u toj zemlji, a kod sebe je imao falsifikovana dokumenta na ime Srđana Popovića iz Podgorice, piše Dan.
POPOVIĆ: Nisam terorista, neko zloupotrebljava moj profil
Portal AnalitikaIzvor

Prema juče objavljenim informacijama, on se sumnjiči da je pomagao teroristima u Makedoniji i informisao ih o pojedinim metama u toj zemlji. Nakon hapšenja je predat američkoj Ambasadi u Skoplju, a policija radi na utvrđivanje njegovog identiteta.

Mediji su objavili da je riječ o crnogorskom državljaninu, sa adresom stanovanja u Podgorici, koji je vlasnik firme za obezbjeđenje, a nekada je radio u crnogorskoj policiji. Ovaj opis odgovara Srđanu Popoviću, vlasniku firme Gard Popović sjekuriti, koji je demantovao ovu informaciju demantovao.

- Dobijam pozive prijatelja koji se brinu da li sam dobro i da li informacije iz medija ukazuju na mene. Profil u objavljenim tekstovima jeste sličan mom, ali nikada nijesam bio niti ću ikada biti povezan sa bilo kakvim kriminalom, a posebno ne sa terorističkom aktivnošču - rekao je Popović.

On je kazao da se trenutno nalazi u Beogradu i da nema informaciju da ga bilo koja zemlja potražuje.

- Moja profesionalna aktivnost u bezbjednosnim poslovima, gdje god sam imao priliku da radim, usmjerena je na zaštitu, a nikako na ugrožavanje. Sve informacije o meni i mom profesionalnom angažmanu su provjerljive i dostupne. Hvala onima koji su iskreno zabrinuti, a žao mi je zbog onih drugih koji se interesuju iz pogrešnih razloga - istakao je Popović u izjavi za Dan.

Prema njegovim riječima, profil muškarca koji je uhapšen u Makedoniji sličan je njegovom poslovnom profilu.

- Ponavljam, nemam veze sa tim, slobodan sam građanin. Niko me imenom i prezimenom nije povezao, ali profil koji je opisan u tekstu, odgovara poslovnom profilu iz moje biografije. Sve mi je to čudno, ali ne želim da se bavim spekulacijama - poručio je Popović.

Izvor: Dan

Portal Analitika