Politika

ĐUKANOVIĆ: Funkcija počasnog predsjednika DPS-a nije namijenjena meni

Predsjednik Demokratske partije socijalista i premijer Milo Đukanović kazao je za Televiziju Crne Gore da funkcija počasnog predsjednika DPS-a nije namijenjena njemu niti je riječ o bilo kakvoj skrivenoj kalkulaciji.
ĐUKANOVIĆ: Funkcija počasnog predsjednika DPS-a nije namijenjena meni
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je naveo da se radi o ideji da u stranci ustanove jednu poziciju koja će im možda u budućnosti zatrebati ističući pri tom da nema govora da će Statut pretrpjeti bilo kakve ozbiljne zahvate.

- Eventualno može biti "kozmetičkih" prepravki tog stranačkog dokumenta, u smislu otklanjanja nekih sporadičnih slabosti koje smo uočili. vidio sam da je medijima to postalo atraktivno jer oni odmah špekulišu kome je to namijenjeno i imaju problem da razumiju da to nije namijenjeno meni zbog toga što sam kandidat za funkcionalnog predsjednika DPS-a. Dakle, nije riječ ni o kakvoj skrivenoj kalkulaciji, nego o tome da ustanovljavamo poziciju u našoj organizaciji koja će nam možda zatrebati - istakao je Đukanović za RTCG.

Premijer je naglasio da je zadovoljan jer DPS pokazuje snagu unutrašnje kohezije i odgovornosti prema onome što su, ne samo partijski, nego i državni interesi.

- U ovom vremenu usitnjavanja i formiranja mnoštva novih partija, DPS je vrlo stabilan, homogena i udubljena u potrebne promjene koje treba napraviti unutar svog bića da bi bila jednako plodotvorna kao i do sada za budućnost Crne Gore - kazao je Đukanović.

On smatra da će DPS u postkongresnom periodu nastavljati da daje najsnažniji pečat državnom razvoju.

 

RTCG

 

Portal Analitika