Politika

OO Pozitivne Danilovgrad kandidovao Pajovića za novi mandat

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore u Danilovgradu je na današnjoj sjednici jednoglasnom odlukom predložio Darka Pajovića za predsjednika stranke na predstojećem partijskom Kongresu.
OO Pozitivne Danilovgrad kandidovao Pajovića za novi mandat
Portal AnalitikaIzvor

"Tom prilikom je istaknuto da je stranka sačuvala stabilnost i u potpunosti revitalizovala i osnažila stranačku infrastrukturu", saopšteno je iz Pozitivne.

Odbor je kandidovao Borislava Burića za novi saziv Glavnog odbora, a na osnovu ranije usvojenih kvota Odbor je donio odluku o izboru i broju delegata iz Danilovgrada, a koju će formalno potvrditi do kraja mjeseca kada i ističe kandidacioni proces.

"Kongres Pozitivne Crne Gore će biti održan 7. juna u Podgorici i brojaće 501 člana, odnosno delegata koji će biti kandidovani iz dvadeset tri crnogorske opštine. Do kraja maja traje kandidacioni proces kada će sve opštinske organizacije i povjereništva dati svoje prijedloge za kandidaturu za članove Glavnog odbora iz stalnog sastava, ali i za predsjednika stranke", navedeno je u saopštenju.

Kada je riječ o aktivnostima Odbora koji se odnose na Danilovgrad, Milivoje Lakić, predsjednik Odbora, je naglasio da će Pozitivna u narednom periodu u svom djelovanju u lokalnom parlamentu snažno insistirati na tome da se asfaltira što više seoskih puteva i da se na taj način konkretnim mjerama poboljša kvalitet života građana koji žive u udaljenijim mjestima.

"Ujedno, stranka će se boriti za stvaranje boljeg ambijenta za mlade, prije svega u smislu otvaranja novih radnih mjesta i osmišljavanju novih zabavnih i kulturnih sadržaja. Ujedno bi se time spriječio i odliv mladih i persprektivnih ljudi iz Bjelopavlića", ističe se u saopštenju.

Lakić je konstatovano da je Odbor postigao značajan rezultat na posljednjim lokalnim izborima, da je odrađen značajan dio posla, ali i da je potrebno nastaviti sa daljim radom na terenu i jasnom profilisanju stranke koja će voditi politiku koja će se obraćati prije svega građanima i rješavanju njihovih problema, a za što će Pozitivna koristiti sve zakonom predviđene i dozvoljene mehanizme koje ima na raspolaganju.

Portal Analitika