Društvo

EUROMOST: Građani sjevera i dalje masovno odlaze

Nevladina organizacija Euromost, saopštila je danas da građani sjevera Crne Gore i dalje masovno odlaze sa svojih ognjišta.
EUROMOST: Građani sjevera i dalje masovno odlaze
Portal AnalitikaIzvor

„Prema novim podacima naše organizacije koje smo prikupili sa terena, građani sa sjevera i dalje masovno odlaze. Aktivisti  Euromosta su  ispratili u srijedu dva puna autobusa i danas  još pet autobusa i dva kombija, što je ukupno, samo za ova dva dana, sedam autobusa. Ti građani su sa svojom djecom iz Bijelog Polja, Rožaja,Berana, Petnjice odvezli prema državama EU. Jutros smo evidentirali i jedan veliki autobus sa njemačkim tablicama, većina autobusa i dva kombija su za ova dva dana otišla prema Novom Pazaru i dalje preko Novog Pazara prema državama EU“, saopšteno je iz ove NVO.

Kako se navodi, četiri autobusa i dva kombija su danas otišla iz Rožaja u vremenskom periodu od četiri ujutro do pola šest, dok je peti autobus je otišao u pola deset ujutro.

„Ujedno smo obavješteni da ima još jedan šesti autobus koji ide preko Rožaja redovnom linijom prema državama EU u četiri poslije podne, koji smo prošle subote ispratili, navedeno je u saopštenju.

Iz ove NVO kažu da su dobili informacije, da zbog medijske pažnje, veliki broj građana odlazi privatnim autima i kombi prevozom do Novog Pazara i dalje prema državama EU.

„Da prema državama EU odlaze i sa taksi prevozom kao i kombi prevoznicima koji nijesu registrovani da voze putnike, zbog čega porodice doživljavaju neprijatnosti na granicama. Ono što je evidentno, prema našim podacima, da građani sa sjevera odlaze istim intezitetom i da broj koji odlazi prema državama EU ne opada“, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika