Fudbal

Real počeo operaciju „lijevi bek“

Na jednoj strani Danilo, na drugoj Aleks Sandro! Prethodne tri sezone to je bio bekovski par Porta, a od naredne će, po svoj prilici, biti Real Madrida. Kraljevski klub počeo je operaciju koja za cilj ima dovođenje lijevog beka Zmajeva i to samo mjesec i po dana pošto je potvrđen transfer njegovog timskog kolege sa suprotne strane terena.
Real počeo operaciju „lijevi bek“
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznajima Marke, čelnici Reala su otputovali u Portugal, kako bi na licu mjesta, sa rukovodiocima plavo-bijelih dogovorili detalje transfera fudbalera koji je igrama, naročito ove sezone, privikao pažnju poznatih klubova širom Evrope, te se u posljednje vrijeme kao njegova moguća destinacija pominjao Mančester Siti, a čak i Atletiko Madrid.

Aleksu Sandru ugovor ističe u junu 2016. godine i jasno je da predstojeći prelazni rok posljednja šansa da Zmajevi na njemu zarade. Jedna od klauzula ugovora kaže da je otkupna cijena 50.000.000 eura, međutim, s obzirom da Sandro ulazi u završnu godinu saradnje, ali i da je Porto od nedavno u finansijskim problemima, navodi se da bi predsjednik Pinto da Kosta pristao i da daleko manju sumu. Svakako ne ispod 18.000.000 eura, koliko je Sandrova tržišna vrijednost, prema procjeni Transfermarketa.

Aleks Sandro ima 24 godine, u Porto je stigao 1. jula 2011. iz brazilskog Santosa za 9.600.000 eura, pa će bez obzira kome ga prodaju Zmajevi napraviti odličan posao. Uostalom, oni su majstori za to otkako je u predsjedničku fotelju sjeo Pinto da Košta, nedavno 13. put izabran za prvog čovjeka kluba.

Ukoliko sve bude teklo prema najavama Sandro će u Madridu zamijeniti Fabija Koentraa koji je ni zlaznim vratima (zajedno sa još šestoricom fudbalera) i takmičio bi se sa Marselom za poziciju lijevog beka.

Inače, Sandro je za reprezentaciju Brazila do sada odigrao šest utakmica, ali ga nema na spisku Karlosa Dunge za Kopa Amerika koji se ovog ljeta održava u Čileu, jer su prednost dobili Marselo i Felipe Luis.

Portal Analitika