Region

Baba vezala unuka lancem za drvo

Nadežda M. vezala je svog dvoipogodišnjeg unuka D.M. lancem za drvo kako bi ga spriječila da tokom igre izleti na ulicu.
Baba vezala unuka lancem za drvo
Portal AnalitikaIzvor

Incident se dogodio početkom nedjelje u dvorištu kuće u Čačku u kojoj živi petočlana porodica.

Slučaj su Centru za socijalni rad (CZSR) i policiji prijavili stanari obližnje stambene zgrade, koji nijesu mogli da povjeruju u prizor koji su vjideli.

- Čula sam zaglušujući plač djeteta i kada sam pogledala kroz prozor, samo što se nisam onesvijestila od šoka. Vidjela sam dječaka koji je lancem bio zavezan za drvo. Pored njega je bila starija gospođa koja je vikala na njega, pokušavajući da mu nešto objasni. Odmah sam obavijestila nadležne službe - rekla je Čačanka koja živi u susjednoj zgradi.

Odmah po prijavi, na lice mjesta izašli su službenici Centra za socijalni rad. Obavljen je razgovor sa Nadeždom M.

- Baka je čuvala unuka i unuku, sa kojima, kako je izjavila, nije mogla da se izbori jer su bili nemirni. U strahu da će dječak izleteti na ulicu, ona je htjela da ga zaplaši, pa ga je vezala za drvo. Prema vlastitim riječima, odvezala ga je vrlo brzo. Objasnili smo joj da je nedopustivo to što je uradila, a ona je rekla da je svesna greške i obećala da se to neće ponoviti - rečeno je u čačanskom Centru za socijalni rad. (Blic)

Portal Analitika