Košarka

Voriorsi u finalu, Hoksi na Kavse

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa i Atlanta Hoksa plasirali su se u finale svojih konferencija u NBA plej-ofu. Ekipa iz Oklenda zabilježila je treću uzastopnu pobjedu protiv Memfis Grizlisa 108:95 i ukupnim rezultatom 4:2 plasirala se u finale Zapada.
Voriorsi u finalu, Hoksi na Kavse
Portal AnalitikaIzvor

Kari koji je na ovom meču ubacio 32 poena i deset asistencija. I njegov "Spleš burazer" Klej Tompson nije imao milosti ka Grizlijima, ubacio je 20 poena, mahom trojkama. Sa druge strane standardno je najbolji bio Mark Gasol, koji je postigao 21 poen.

Drugi meč večeri donio je mnogo više uzbuđenja, a malo je nedostajalo da Pol Pirs ponovo bude junak Vašington Vizardsa, ali nije na vrijeme izbacio loptu, pa su Atlanta Hoksi sa 94:91 zakazali duel sa Klivlend Kavalirsima u finalu Istoka. U Atlanti je najefikasniji bio Demar Kerol sa 25 poena, dok je u dresu Vašingtona dominirao Bredli Bil sa 29 poean i tri asistencije.  

S druge strane, ko će biti protivnik Voriorsima u finalu Zapadne konferencije saznaćemo u neđelju – kada je sedmi duel između Hjuston Rokitsa i Los Anđeles Klipersa (21.30h). 

Portal Analitika