NATO

Đukanović: Vjerujemo da će naši napori rezultirati pozivom za članstvo NATO

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je predsjednici Vlade Kraljevine Norveške Erni Solberg nacionalni praznik – Dan ustavnosti upućujući u ime Vlade i u svoje ime Vam srdačne čestitke i najbolje želje za napredak Norveške i prijateljskog norveškog naroda.
Đukanović: Vjerujemo da će naši napori rezultirati pozivom za članstvo NATO
Portal AnalitikaIzvor

„Koristim priliku da Vam uputim zahvalnost za izuzetnu podršku i pomoć demokratskom i ukupnom razvoju Crne Gore na putu evropske i evroatlantske integracije, i na doprinosu koji vaša zemlja pruža stabilnosti Zapadnog Balkana. Vjerujemo da će naši ukupni napori, uz partnersku pomoć zemalja kao što je prijateljska Norveška, rezultirati pozivom za članstvo u NATO Crnoj Gori do kraja ove godine. To će za nas biti dodatni impuls za sprovođenje reformi, i ispunjavanje obaveza iz evropske agende. Takođe, to će značajno doprinijeti stabilnosti cijelog regiona“ – navodi se u čestitki premijera Đukanovića.

Predsjednik Vlade Crne Gore u čestitki upućenoj predsjednici Vlade Norveške izrazio je zadovoljstvo i razvojem naših bilateralnih odnosa naših dviju država i izrazio spremnost za unapređenje svestrane saradnje u obostranom interesu.

Portal Analitika