Rukomet

Adžić: Naša odbrana natjerala je Norvešku da promijeni defanzivu

Naša odbrana kojom smo 2012.pobijedili sve u Evropi natjerala je čak i veliku Norvešku da promijeni pripremu defanzive, otkrio je gostujući u „Živoj istini“ kod Darka Šukovića trener rukometašica „Budućnosti“ Dragan Adžić.
Adžić: Naša odbrana natjerala je Norvešku da promijeni defanzivu
Portal AnalitikaIzvor

Adžić smatra da je Larvik promijenio odbranu i dodao više agresivnosti kako bi se primakao nivou našeg tima.

-Mi upravo radimo taj kontakt, ništa preko pravila, da bi na utakmici, kada se svede na okvire koje sudija dozvoljava, funkcionisalo dobro i mi bili izdržljiviji u tom dijelu nego što je protivnik na to navikao, kazao je Adžić.

Plavobijele na svakom treningu daju maksimum, a svaka utakmica je kao praznik, dodaje Adžić.

Tajna uspjeha je zadržati pravu formu u svakom momentu jer naše tokom sezone odigraju tek dva jaka meča mjesečno. Svakako, pored toga, dominira atmosfera u ekipi.

-Nama su jako bitni igrači koji nisu puno igrali Ligu šampiona i njihov učinak je izuzetno bitan, njihovo raspoloženje na treninzima, pa i na utakmici ta podrška i energija koja je jedinstvena i to se najvipe moglo osjetiti na finalnom turniru, dodao je Adžić.

On je otkrio da je poziv da sjedne na klupu Budućnosti 2010.godine stigao u pravo momentu, jer kako sam kaže, da je bilo godinu ili dvije ranije, ne bi se usudio da prihvati poziv jer  je smatrao da nije bio spreman da bude prvi trener.

Portal Analitika