Društvo

Oduzeto 50 grama kokaina i 3.450 eura, osumnjičeni lišen slobode

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja – Grupe za suzbijanje droga Podgorica juče su kod A.B (36) iz Podgorice pronašli i oduzeli 50 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain namijenjen stavljanju u promet i novac u iznosu od 3.450 eura koji je, kako se sumnja, ovo lice steklo prodajom ove opojne droge.
Oduzeto 50 grama kokaina i 3.450 eura, osumnjičeni lišen slobode
Portal AnalitikaIzvor

Službenici ove Grupe su, radeći na suzbijanju i sprječavanju „ulične“ prodaje opojnih droga, u koordinaciji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, 14. maja 2015. godine u poslijepodnevnim časovima izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi A.B.

-Pretresom je pronađeno i oduzeto 50 grama praškaste supstance za koju se sumnja da je opojna droga kokain (jedno pakovanje sa 45 grama i kutijica sa pet grama ove materije), kao i novac u iznosu od  3.450 eura, kažu iz Uprave policije.

Postoje osnovi sumnje da je A.B kokain pronađen pomenutim pretresom imao namjeru da stavi u promet na teritoriji Podgorice, na što između ostalog ukazuje i sama količina ove droge koja je pronađena, te da je novac u iznosu od 3.450 eura stekao vršenjem ovog krivičnog djela.

-Policijski službenici su lišili slobode A.B. i uz krivičnu prijavu ga priveli VDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dodaju iz Uprave.

VDT je nakon saslušanja za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici. Pronađeni kokain će biti upućen u Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika