Abiznis

Partnerska podrška Svjetske banke na više polja

Ministar finansija Radoje Žugić primio je u posjetu šeficu Kancelarije za BiH i Crnu Goru Svjetske banke, Tatianu Proskuryakovu, kako bi razgovarali o daljim oblicima saradnje i razvojim modelima unaprjeđenja već započetih zajedničkih projekata.
Partnerska podrška Svjetske banke na više polja
Portal AnalitikaIzvor

U tom smislu, a osvrćući se na pozitivne impresije sa nedavno održanih sastanaka sa Svjetskom bankom u Vašingtonu, Žugić je potencirao urgentnost rješavanja problematike duga opština, kroz ekspertsku i finansijsku podršku Svjetske banke.

Pomenuta podrška, kako je ministar upoznao gdju Proskuryakovu, odvijala bi se na dva kolosjeka koja bi podrazumijevala kontinuirano izvještavanje i izradu analize finansijskog stanja i održivosti lokalnih samouprava, ali i realizaciju pilot projekta koji bi poslužio kao model za prevazilaženje problema u ostalim lokalnim samoupravama.

Uvažavajući potrebe istaknute od strane ministra Žugića, Proskuryakova je prenijela spremnost Svjetske banke za pružanje savjetodavne i finansijske podrške Crnoj Gori, kao poptporu reformama koje Crna Gora želi da sprovede.

Proskuryakova je takođe istakla zadovoljstvo zbog dinamike realizacije aktivnosti na aktuelnim projektima u oblasti zdravstva i poreske administracije.  

Portal Analitika