Društvo

Kovačević i Šegrt u radnoj posjeti Bijelom Polju

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i ministar zdravlja Budimir Šegrt boravili su danas u radnoj posjeti Bijelom Polju, gdje su sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem obišli Dom starih, Dnevni centar Tisa, Malu grupnu kuću i Centar za socijalno.
Kovačević i Šegrt u radnoj posjeti Bijelom Polju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Žurić je kazao da posjeta ministara najbolje govori o zanačaju i cilju njihovog boravka u Bijelom Polju i ustanovama koje sektorski pripadaju ovim minisarstvima.

- U staračkom domu smo ostvarili prvi kontak međusektorske saradnje, odnosno izmjestili Interno odjeljenje, čija se rekonstrukcuja očekuje u narednim danima. To smo uradili uz podršku Bolnice i Vlade, a dogovorili smo se i da moderno opremljenu kuhinju u Staračkom domu kadrovski i tehnički osposobimo, kako bi mogla servisirati potrebe svih ustanova koje pripadaju ovim ministrstvima, kazao je predsjednik Žurić, ističući da je to dobar primjer saradnje i racionalnog ponašanja administracije.

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević kaže da će korisnici koji budu tražili smještaj u domu za stare biti upućivani u Bijelo Polje, zbog slobodnih mjesta u Domu starih. Ona ističe da je to ugledna ustanova, gdje su korisnici usluga veoma zadovoljni, te da je to ustanova koja još uvijek ima prostora za smještaj korisnika iz čitave Crne Gore.

- Takođe, ja i ministar Šegrt smo tu da iskažemo  zajedničku spremnost i damo punu podršku Opštoj bolnici u Bijelom Polju podršku vezanu za korišćenje jednog dijela prostora  kuhinje, iz razloga  što se radi o zajedničkim sredstvima u budžetu i mi ćemo se ubuduće truditi da pomažemo jedni drugima, koliko budemo mogli, kazala je ministarka Kovačević.

Ministar zdravlja Budimir Šegrt je zadovoljan uslovima koje objekat Doma starih pruža Internom odjeljenju Opšte bolnice. On kaže da je zadovljstvo vidjeti pacijente na ovom odjeljenju u izuzetno lijepim i savremenim uslovima.

- Iako ovo odjeljenje nije potpuno adaptirano za tehnološku obradu pacijenta, to neće smetati  kvalitetnom pružanju zdravstvene zaštite pacijenata na Internom. Ovo je bio preduslov za raspisivanje javnog tendera za poziv za adaptaciju Internog odjeljenja, u okviru sredstava, u iznosu od osamdeset pet hiljada eura, koje je Vlada prije tri-četiri mjeseca obezbijedila - kazao je ministar Šegrt.

Obim radova na Internom odjeljenju zahtijeva više novca od odobrenih, pa će Opština Bijelo Polje u značajnoj mjeri  izdvojiti sredstava. Ono što je možda najznačajnije, kaže ministar Šegrt, savakako je to da će najveći interes od svega imati građani i pacijenti Opšte bolnice.

Ministri i predsjednik Žurić su, osim Doma starih, obišli i ustanove za djecu sa posebnim potrebama i udruženja koja se bave ovom problematikom „Tisu“ i „Oazu“.

- Dogovorili smo unapređenje uslova u ovim ustanovama, o čemu će konkretno govoriti njihovi rukovodioci i smatram da je današnja posjeta s jedne sterane podrška ministra zdravalja novom Upravnom odboru i  budućem rukovodstvu Bolnice - kazao je predsjednik Žurić.

Takođe, danas je održan sastanak Upravnog odbora Opšte bolnice, kojem je prisustvovao i ministar Šegrt.

Portal Analitika