Društvo

Cetinje i Bijelo Polje: Proslava 21.maja uz Ramba, Perper...

Ovogodišnja proslava devete godišnjice od obnove nezavisnosti Crne Gore biće održana u Bijelom Polju i na Cetinju, 20. odnosno 21. maja, a građane će zabavljati poznata imena domaće muzičke scene.
Cetinje i Bijelo Polje: Proslava 21.maja uz Ramba, Perper...
Portal AnalitikaIzvor

Organizator manifestacije, Crnogorsla kulturna mreža (CKM), saopštila je da će građane na proslavi u Bijelom Polju 20. maja zabavljati Perper, Zoran Kalezić, Ismail Delija, Aldin Avdijaj i Jana Mirković.

Dan kasnije, na proslavi na Cetinju, nastupiće Rambo Amadeus, Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Zdravko Đuranović, Bokeljska mornarica, Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Klapa Jadran, glumci Andea Mugoša i Jovan Dabović, Darko Martinović, Tijana Blečić, Aldin Avdijaj, Ismail Delija, Stefan Marković, narodni guslar Đuro Perović, Jana Mirković, Lejla Vulić, Maša Vujadinović i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“.

"Koristim priliku da pozovem sve građane Crne Gore, bez obzira na naciju, vjeru, boju kože i političku pripadnost da 21. maja dođu na Cetinje i da se svi zajedno radujemo rođendanu naše domovine", saopštio je predsjednik CKM-a, Aleksandar Damjanović.

On je podsjetio da, bez obzira na međusobne razlike, 21. maja "treba da zaboravimo na to i da svi zajednički slavimo rođendan naše kuće".

"Jer koliko je važno što smo stekli državu, još je važnije da njene temelje učinimo vječnim. Svaka nova godišnjica nezavisnosti je nama u Crnogorskoj kulturnoj mreži veća obaveza da ovaj veliki datum proslavimo na što bolji i kvalitetniji način", rekao je Damjanović.

On, međutim, navodi da je razočaran činjenicom da je Prijestonica Cetinje i ove godine odbila da izda dozvolu za organizaciju proslave na Dvorskom trgu.

"Koji kada je u pitanju 21. maj ima posebnu simboliku, jer smo sa tog trga krenuli u obnovu nezavisnosti, dok se na tom mjestu organizuju događaji koji nemaju ni približno značaja kao 21. maj", rekao je Damjanović.

Podsjeća i da ovogodišnju proslavu nije podržala Vlada Crne Gore.

"Što nas veoma zabrinjava, jer se postavlja pitanje da li 21. maj treba da slave građani ili samo političari na skupocijenim koktelima plaćenim iz džepa građana - poreskih obveznika. Četiri  puta smo se obraćali Vladi i tražili od njih da nas prime na razgovor, kako bismo ih upoznali sa projektom. Iz Vlade se niko nije udostojio da nam odgovori, a kamo li da nas primi na razgovor", rekao je on. (Portal RTCG)

Portal Analitika