Zanimljivosti

Prodaje se magična vila u kojoj je nastao "Petar Pan"

Vila u kojoj je živio pisac Džejms Metju Bari i magično mjesto na kojem je nastao Petar Pan, kao i mnoge druge bajke, je na prodaji. Za život u bajci novi vlasnik moraće da izdvoji 9,6 miliona eura.
Prodaje se magična vila u kojoj je nastao "Petar Pan"
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

No, potencijalni kupci uopšte neće biti razočarani. Vila se nalazi u Londonu i izgleda poput one u Diznijevom crtanom filmu "Pater Pan". Ima plavu spavaću sobu, poput one iz koje je Petar Pan odveo Vendi u pustolovine po Nedođiji.

Osim te, ima još šest spavaćih soba, tri kupatila, dvije kuhinje, ostavu, praonicu posuđa, vinski podrum, terasu, vrt i podzemnu garažu. Svaka prostorija je uređena na poseban način i kao da je prekrivena nekom magičnom prašinom iz bajki. No, to je samo efekat koji je postignut tankim djelovima razbijenog ogledala koji su postavljeni po fasadi.

1505vila2

Veći dio kuće ostao je nepromijenjen još od vremena kada je u njoj živio ovaj popularni pisac. Tu su stari kamin, ograda, oplata i stara vrata.

Vila se zove Leinster Corner, a prodaje je kuća "Strutt & Parker". Nalazi se u srcu Kensingtona i izgrađena je 1820. godine. Džejms Metju Bari je umro 1937. godine, a Petra Pana je nacrtao i napisao 1904. godine.

Izvor i foto: klix.ba

1505vila31505vila4
Portal Analitika