Abiznis

Duško Lučić na čelu ekspertske Komisije za tehnički pregled autoputa

Vlada Crne Gore imenovale je juče ekepertsku Državnu komisiju za tehnički pregled radova na izgradnji autoputa Bar-Boljare. Komisija broji 26 članova i obavljaće kompletan tehnički pregled radova na izgradnji autoputa Bar - Boljare, odnosno, prioritetne dionice Smokovac-Uvač.
Duško Lučić na čelu ekspertske Komisije za tehnički pregled autoputa
Portal AnalitikaIzvor

Komisiju sačinjavaju: predsjednik prof. dr Duško Lučić – izvjestilac za mostove i konstrukcije objekta, inače redovni profesor Građevinskog fakulteta u Podgorici i članovi: Zorica Krsmanović - izvjestilac za geodetske radove; Tatjana Vujošević - izvjestilac za zemljane radove, deponije, pozajmišta, kamenolome; Miomir Peruničić - izvjestilac za zemljane radove, deponije, pozajmišta, kamenolome; Dušan Kokić - izvjestilac za trasu i kolovozne konstrukcije; Željko Marojević - izvjestilac za trasu i kolovozne konstrukcije; Rina Ivančević - izvjestilac za trasu i kolovozne konstrukcije; prof. dr Radomir Zejak - izvjestilac za mostove i konstrukcije objekta; Igor Đuranović - izvjestilac za mostove i konstrukcije objekta; Niko Medigović - izvjestilac za tunele, potporne i geotehničke konstrukcije;  Vidosav Strugar - izvjestilac za tunele, potporne i geotehničke konstrukcije;  Bogdan Abramović - izvjestilac za odvodnjavanje i snabdijevanje vodom;  Rešad Nuhodžić - izvjestilac za saobraćajnu signalizaciju i tehničku opremu; Željko Maraš - izvjestilac za kontrolu upravljanja autoputem; Zoran Marković - izvjestilac za kontrolu upravljanja autoputem; Dragica Vujičić - izvjestilac za električne instalacije slabe struje; Ratko Vujović - izvjestilac za električne instalacije slabe struje;  Dejan Vojinović - izvjestilac za električne instalacije rasvjete, električne instalacije jake struje u objektima i napajanje električnom energijom; prof. dr Gojko Joksimović - izvjestilac za električne instalacije rasvjete, električne instalacije jake struje u objektima i napajanje električnom energijom; prof. dr Dečan Ivanović - izvjestilac za provjetravanje u tunelima, TT instalacije u objektima; Miro Jaredić - izvjestilac za zaštitu od požara i zaštita na radu; Dragan Vuković - izvjestilac za prateće sadržaje i objekte; Predrag Bulajić - izvjestilac za uređenje putnog pojasa; Miloš Knežević - izvjestilac za atestnu dokumentaciju. Sekretar Komisije biće Oliver Marković i mr Mladen Gogić.

Ukupan iznos sredstava potreban za rad Komisije iznosi 0,35 odsto od ugovorene cijene radova za projektovanje i izgradnju prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare Smokovac- Uvač-Mateševo, što na osnovu ugovorene cijene od 809.577.356,14 eura iznosi 2.833.520,74 eura.

“Visina nadoknade za svakog člana Komisije određuje se proporcionalno učešću odnosne oblasti u ukupnom tehničkom pregledu, kao i na osnovu stvarnog obima angažmana na pregledu radova, na predlog predsjednika Komisije”, navodi se u vladinoj odluci.

Portal Analitika