Društvo

Marković: Pojavio se potencijalni zastićeni svjedok ubistva Duška Jovanovića

Predsjednik Komisije za istragu napada na novinare Nikola Marković saopštio je da se pojavio potencijalni zaštićeni svjedok ubistva glavnog urednika Dana Duška Jovanovića.
Marković: Pojavio se potencijalni zastićeni svjedok ubistva Duška Jovanovića
Portal AnalitikaIzvor

On je, gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, rekao da se ne radi o Kolašincu Dragiću Bulatoviću koji se ranije nudio za zaštićenog svjedoka, ali je Tužilaštvo njegov iskaz ocijenilo kao nevjerodostojan.

Ovaj zaštićeni svjedok saslušan je u jednoj stranoj zemlji, a sa čitavim slučajem upoznato je i naše Tužilaštvo.

"To lice se nalazi u trećoj zemlji, saslušali su ga nadležni organi te države na okolnosti ubistva Duška Jovanovića, bez našeg prisustva. Mislim da je to bilo 20. marta. Drugi put smo ja i zamjenik predsjednika Komisije Mihailo Jovović pošli i razgovarali sa tim licem u prisustvu nadležnih državnih organa te države. O tim razgovorima napravljene su službene zabilješke. Ja ne bih davao sud o njegovom iskazu, u kojima se pominju određena imena", istakao je Marković.

Zanimljivo je, navodi on, da su ljudi koji se bave istragama u toj zemlji rekli da iskaz potencijalnog zaštićenog svjedoka predstavlja materijal za ozbiljan rad.

Marković je rekao da je nadležne organe u Crnoj Gori upoznao sa postojanjem potencijalnog svedoka ubistva urednika Dana.

"Lice koje je tražilo status zaštićenog svjedoka u početku nije htjelo da sarađuje sa našim državnim organima. Imao je otklon prema našem Tužilaštvu i policiji. Pošto nije bilo drugog načina, ubijedili smo ga da mora poštovati pravne procedure ako želi da se riješi taj slučaj. Dogovorili smo se da predstavnici našeg Tužilaštva, ili kako to već podrazumijeva Institut međunarodno-pravne saradnje, odu na određeno mjesto, porazgovaraju sa svjedokom. Taj je predmet sad u rukama Tužilaštva", zaključio je Marković.

CdM

Portal Analitika