Društvo

Konferencija o ulozi medija u EU integracijama

Međunarodna konferencija “Uloga i značaj medija u procesu evrospkih integracija - naučene lekcije i iskustva iz regiona” biće održana danas u Podgorici.
Konferencija o ulozi medija u EU integracijama
Portal AnalitikaIzvor

Cilj konferencije, koju organizuju Centar za građansko obrazovanje i Daily Press Vijesti, je da se okupe urednici i novinari međunarodnih, regionalnih i nacionalnih medija, koji se bave izvještavanjem o procesu EU integracija.

“To će biti prilika da učesnici razmjene iskustva i razmišljanja u odnosu na to što su očekivanja od medija i gdje je njihova uloga u procesu EU integracija”, objasnili su organizatori.

Oni, kako su naveli, očekuju da jedan od rezultata konferencije bude osnaživanje regionalnog povezivanja i saradnje u cilju kvalitetnijeg izvještavanja o integracijama.

Konferencija se organizuje u okviru projekta “EU vijesti-informiši se”, čiji je cilj da doprinese povećanju stepena informisanosti, razumijevanja i razvoja javnog dijaloga o EU, povećanjem kvaliteta dostupnih informacija o EU i pregovaračkom procesu, na web portalima u Crnoj Gori.

Aktivnosti projekta su, kako je saopšteno, dio Akcionog plana za sprovođenje strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU.

Portal Analitika