Društvo

Obilježen Dan Srednje poljoprivredne škole iz Bara

Srednja poljoprivredna škola iz Bara, koja nastavlja tradiciju prve poljoprivredne škole u Crnoj Gori, osnovane daleke 1875. godine u Danilovgradu, a koja je poslije više prekida, 29. januara 1933. godine nastavila rad u Baru, održala je juče proslavu povodom Dana škole, kojoj je prisustvovao i predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić.
Obilježen Dan Srednje poljoprivredne škole iz Bara
Portal AnalitikaIzvor

Srzentić je, obraćajući se prisutnim profesorima i đacima, čestitao Dan škole, ističući u prvi plan njenu tradiciju dugu 140 godina, tokom koje je ova ustanova iznjedrila veliki broj đaka koji su se ostvarili u oblastima svog djelovanja.

"Poljoprivrednu školu u Baru karakteriše uspješna organizacija, značajan pedagoški rad i rezultati đaka na takmičenjima", ocijenio je Srzentić i dodao da će lokalna samouprava u okviru svojih mogućnosti, zajedno sa Ministarstvom prosvjete, podržati školu u njenom daljem radu.

Tokom ceremonijalnog dijela istaknuto je da su među brojnim priznanjima koje su učenici i radnici Škole dobili u proteklom periodu, najznačajnija Republička  nagrada u oblasti obrazovanja «Oktoih» za 1995. godinu, Orden zasluga za narod sa srebrnim zracima za naročite zasluge u stručnom obrazovanju kadrova i doprinos unaprijeđivanju poljoprivrede svoga  područja,  Nagrada  oslobođenja Bara za ostvarene rezultate u obrazovanju kadrova poljoprivredne struke i Zlatna plaketa  Zadružnog saveza Jugoslavije, u znak priznanja za izuzetan doprinos razvoju poljoprivrede i šumarstva.

Portal Analitika