Društvo

Sjutra otvaranje izložbe slika osoba sa invaliditetom "Budimo kreativni zajedno"

U galeriji „A“ (Trim Centar Nikšić) sjutra u 20 časova biće otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji koja je održana sredinom marta u Nikšiću, u organizaciji Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića. Kolonija je dio projekta “Budimo kreativni zajedno”, koji finansira Američka ambasada u Crnoj Gori.
Sjutra otvaranje izložbe slika osoba sa invaliditetom "Budimo kreativni zajedno"
Portal AnalitikaIzvor

Na izložbi, svoj rad će predstaviti dvadeset osoba sa invaliditetom iz Nikšića, Herceg Novog, Mojkovca i Bara koji su uz podršku deset likovnih umjetnika iz Nikšića pokazali svoja umijeća na slikarskim platnima. Umjetnici koji su učestvovali u projektu su: Mišo Vemić, Marija Vemić, Marko Petrović Njegoš, Milka Delibašić, Snežana Vasiljević Radović, Olivera Eraković, Lule Đurović. Na otvaranju će biti organizovana i aukcija slika.

14kolonijaradoviLikovna kolonija je doprinos podizanju svijesti o kulturi, umjetnosti i humanosti u našem gradu. Cilj ove manifestacije je da osobe sa invaliditetom pokažu svoje umijeće i kreativnost. Udruženje godinama radi na poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom i osim pružanja stručnih tretmana, zastupanja njihovih prava pruža i zaposlenje osobama sa invaliditetom.

Izložbu u galeriji ,,A’’ će otvoriti Milorad Guto Jovanović, potpredsjednik opštine Nikšić.

Realizaciju izložbe podržala je Opština Nikšić.

Portal Analitika