Društvo

Završen osnovni kurs PNF-a za fizioterapeute

U organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore i suorganizaciji Fakulteta primijenjene fizioterapije i Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu se od 10. do 14. maja uspješno održalo dodatno usavršavanje fizioterapeuta putem drugog dijela osnovnog kursa proprioceptivne neuromišićne facilitacije (PNF). Prvi dio PNF-a je bio od 23. do 27. marta ove godine, saopšteno je Portalu Analitika iz Udruženja fizioterapeuta.
Završen osnovni kurs PNF-a za fizioterapeute
Portal AnalitikaIzvor

Kurs je vodila međunarodni instruktor PNF-a gospođa Zdenka Šefman, koja je i prošle godine u aprilu i junu održala osnovni kurs PNF-a u Institutu „Dr Simo Milošević“.

PNF je jednostavno usklađenost znanja, svjesnosti i pokreta. Sa jedne strane, PNF je dobar koncept za fizioterapeuta, jer je nužno da koristi cijelo svoje tijelo, sve receptore, ukoliko zaista želi da bude efikasan. S druge strane, što je važnije, PNF koncept je dobar i za pacijenta. Fizioterapeut pacijentu pomaže iz svih pravaca, u svim pozicijama, kako bi stimulisao najbolje reakcije tijela pacijenta.

Ovogodišnji kurs je uspješno pohađalo 16 fizioterapeuta, šest iz Podgorice, pet iz Herceg Novog, dva iz Tivta, i po jedan iz Bijelog Polja, Kotora i Nikšića.

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore, shodno Statutu, nastavlja sa organizovanjem dodatnih usavršavanja u cilju što kvalitetnijih kompetencija fizioterapeuta. Što se tiče ostalih edukacija, prema programu za tekuću godinu je Thera Band Akademija 6. i 7. juna u Nikšiću, Edukacija "Metoda SMS" je 12. i 13. Septembra Institutu "Dr Simo Milošević" u Igalu, dok je u istoj ustanovi od 22. do 25. oktobra tekuće godine edukacija o tehnici "Yumeiho".

"Ponosni smo na još jednu uspješnu organizaciju osnovnog kursa PNF-a i saradnju sa međunarodnim instruktorom ove tehnike, Zdenkom Šefman kojoj i ovim putem upućujemo veliko Hvala za izvanredan rad sa polaznicima. Upravo na osnovu toga, dogovorili smo održavanje naprednog kursa - PNF 3, koji će se održati od 23. do 27. novembra 2015.g., a ovim putem možemo najaviti održavanje osnovnog kursa PNF-a u toku iduće godine. U nastavku možete pogledati fotografije sa ovogodišnjeg osnovnog kursa PNF-a", navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika