Društvo

Ljubinka Bašović izabrana za disciplinskog tužioca

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, izabrani su disciplinski tužilac i članovi disciplinskog vijeća.
Ljubinka Bašović izabrana za disciplinskog tužioca
Portal AnalitikaIzvor

Za disciplinskog tužioca izabrana je Ljubinka Bašović, zamjenica Višeg državnog tužioca u Podgorici. Za zamjenika disciplinskog tužioca izabran je Vojislav Grujić, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kolašinu.

Prema Zakonu o državnom tužilaštvu Tužilački savjet, na predlog sjednice Vrhovnog državnog tužilaštva, na dvije godine bira disciplinskog tužioca i njegovog zamjenika, iz reda državnih tužilaca sa najmanje 10 godina radnog iskustva kao državni tužilac.

Za predsjednika disciplinskog vijeća imenovan je Veselin Racković, iz reda uglednih pravnika, dok su članovi disciplinskog vijeća Ljiljana Lakić i Katarina Kljajević, iz reda državnih tužilaca. Za njihove zamjenike imenovani su Hakija Lješnjanin, iz reda uglednih pravnika, kao i Dražen Burić i Nada Bugarin, iz reda državnih tužilaca.

Disciplinsko vijeće čine tri člana Tužilačkog savjeta, i to dva člana iz reda državnih tužilaca i jedan član iz reda uglednih pravnika, koji je predsjednik disciplinskog vijeća.

Članove disciplinskog vijeća i njihove zamjenike imenuje Tužilački savjet, na predlog predsjednika Tužilačkog savjeta.

Portal Analitika